5.10.13

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά θέλει Τσίπρα...

Τσίπρας και Σουλτς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Η επίθεση της κυβέρνησης στον Αλέξη Τσίπρα έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει την παρουσία του στον ευρωπαϊκό χώρο και δημοσιεύματα τον εμφανίζουν σαν το νέο ηγέτη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Τελευταίο είναι αυτό της..
«Monde», που αναφέρεται στην επιθυμία των Ευρωπαίων Αριστερών να είναι ο κ. Τσίπρας ο διάδοχος του Ζοζέ Μπαρόζο στην Κομισιόν με μνεία στην αλματώδη εκλογική άνοδο και στον πρωταγωνιστικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στα πολιτικά πράγματα: «Απέναντι σε μια πολιτική τάξη στην οποία δεσπόζει ο νεποτισμός και η πελατοκρατία και κυριαρχεί η εναλλαγή στην εξουσία του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., κόμματα που κατηγορούνται ότι είναι υπεύθυνα για την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, ο Τσίπρας τόλμησε να επιβάλει μια νέα δυναμική. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε πρώτο κόμμα στις ηλικίες κάτω των 40 ετών».

Η γαλλική εφημερίδα στέκεται ιδιαίτερα στην εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και στην αλλαγή του αρχικά εχθρικού κλίματος για τον Αλέξη Τσίπρα στην Ευρώπη: «Προσκαλείται τακτικά από τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Λικ Μελανσόν (συμπρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς), τον Πιερ Λοράν (γενικό γραμματέα του ΚΚΓ) και το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke).

»Η επίσκεψή του στις Βρυξέλλες αποδεικνύει ότι αρχίζει να μπαίνει και σε άλλους κύκλους και αυτό είναι σημαντικό αφού αρχικά εθεωρείτο persona non grata στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όταν η ελληνική οικονομική κρίση βρισκόταν στο αποκορύφωμά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: