3.10.13

Η κυβέρνηση έκανε τηλεοπτικό σόου τις συλλήψεις...

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έκανε τηλεοπτικό σόου τις συλλήψεις -Ζητάει σύγκλιση της ολομέλειας της Βουλής

Για την αποφυλάκιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταλογίζει σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση Σαμαρά και κάνει λόγο για «προχειρότητα».

Σε ανακοίνωση του, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισημαίνει πως...
«η απόφαση της δικαιοσύνης για την μη προφυλάκιση στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης γεννά εύλογα ερωτήματα, ενώ εκθέτει πολλαπλά την κυβέρνηση για την επικοινωνιακή και πολιτική διαχείριση της υπόθεσης».

Στη συνέχεια, κατηγορεί την κυβέρνηση για «πλεόνασμα επικοινωνιακής διαχείρισης ώστε να καλύψει την μακροχρόνια αδράνεια της» και κατηγορεί το Μαξίμου πως «αντιμετώπισε το ζήτημα με εξαιρετική προχειρότητα. Την ίδια στιγμή που επένδυσε στο τηλεοπτικό σόου των συλλήψεων, δεν απέστειλε τους φακέλους στη Βουλή για να αρθεί η βουλευτική ασυλία και να βοηθηθούν οι δικαστικές αρχές στο έργο τους», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, το κόμμα της Αριστεράς τονίζει πως «το ζήτημα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής είναι πρωτίστως πολιτικό» και κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαράς πως με την υιοθέτηση της θεωρίας των δύο άκρων «υπονομεύει την ίδια την προσπάθεια αντιμετώπισης του φασιστικού φαινομένου».

Κλείνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως είναι αναγκαία η σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα της Χρυσής Αυγής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ

«Η απόφαση της δικαιοσύνης για την μη προφυλάκιση στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης γεννά εύλογα ερωτήματα, ενώ εκθέτει πολλαπλά την κυβέρνηση για την επικοινωνιακή και πολιτική διαχείριση της υπόθεσης.

Η κυβέρνηση επέδειξε ένα πλεόνασμα επικοινωνιακής διαχείρισης, ώστε να καλύψει την μακροχρόνια αδράνειά της, ενώ αντιμετώπισε το όλο ζήτημα με εξαιρετική προχειρότητα. Την ίδια στιγμή που επένδυσε στο τηλεοπτικό σόου των συλλήψεων, δεν απέστειλε τους φακέλους στη Βουλή για να αρθεί η βουλευτική ασυλία και να βοηθηθούν οι δικαστικές αρχές στο έργο τους. Η προσπάθεια του κ. Δένδια, σε σημερινή του συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία να αποποιηθεί των ευθυνών του, εκθέτει τον ίδιο, αφού όφειλε εδώ και καιρό να έχει επιληφθεί όλων των καταγγελιών για τη Χρυσή Αυγή.

Είναι απαίτηση της κοινωνίας να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, να ερευνηθούν όλες οι πτυχές της εγκληματικής οργάνωσης, οι πηγές χρηματοδότησής της, η σχέση της με τους κρατικούς μηχανισμούς, καθώς και το σύνολο των υποθέσεων στις οποίες αυτή εμπλέκεται.

Το ζήτημα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής είναι πρωτίστως πολιτικό. Η υιοθέτηση της θεωρίας των δύο άκρων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό υπονομεύει την ίδια την προσπάθεια αντιμετώπισης του φασιστικού φαινομένου. Η κυβέρνηση που γνώριζε τόσο την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, όσο και τη διείσδυσή της στο κράτος, αλλά κώφευε, την ίδια στιγμή που στοχοποιούσε την αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες, έστρωσε το χαλί στην κλιμάκωση της φασιστικής βίας.

Είναι αναγκαία η σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα. Η υπεράσπιση της δημοκρατίας απαιτεί τη θωράκιση σε όλα τα επίπεδα και την απομόνωση όλων όσοι την υπονομεύουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: