31.10.13

Κακόγουστο θέατρο, όλο το ξύλο να το «τρώει» ο Στουρνάρας ...




Κακόγουστο θέατρο όλο το ξύλο να το «τρώει» ο Στουρνάρας, ενώ είναι τσάρος της Οικονομίας με εντολή Σαμαρά

Μιλώντας σήμερα στο...
ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM (Β.Αδαμόπουλος), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:



Εκλαμβάνω την παρατήρηση του Μανώλη Γλέζου, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα, ως μία προτροπή προς τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει πιο πειστική την προγραμματική του πρόταση για την οικονομία. Να πείθουμε καθημερινά και περισσότερους και περισσότερο. Είμαι βέβαιος ότι η επιτροπή προγράμματος που έχουμε συγκροτήσει, υπό τον Γ. Δραγασάκη, θα αξιοποιήσει και τις προτάσεις που ετοιμάζει ο Μ. Γλέζος. Δεν παριστάνουμε τους τέλειους. Δεν μας ενοχλεί όταν κάποιος, είτε πολίτης είτε στέλεχός μας, μάς επισημαίνει κενά και αδυναμίες, διότι είναι στις προτεραιότητες του ίδιου μας του Συνεδρίου η επεξεργασία του προγράμματός μας, έτσι ώστε να γίνεται πιο συγκεκριμένο, πιο πειστικό και πιο τεκμηριωμένο.



Οι ανακοινώσεις Κεδίκογλου-Γρ.Τύπου ΝΔ,είναι τόσο συκοφαντικές που δε χρειάζονται απάντηση

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις δηλώσεις Γλέζου ήταν ευτελής και προδίδει, δυστυχώς, μια ένδεια επιχειρημάτων εκ μέρους της κυβέρνησης. Πήρε την απάντηση που της άξιζε από τον ίδιο τον Μ.Γλέζο. Παρατηρούμε πάντως ότι τώρα τελευταία οι ανακοινώσεις του κ. Κεδίκογλου και του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, συχνά και του ΠΑΣΟΚ, είναι τόσο επιθετικές και τόσο συκοφαντικές που δε χρειάζονται καν απάντηση. Δείχνουν το πανικό στον οποίο βρίσκεται το κυβερνητικό δίδυμο, λόγω του θρυμματισμού του περίφημου successstory και λόγω του Βατερλό που υπέστη η προπαγάνδα της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης πριν λίγες ημέρες στις Βρυξέλλες με τη γνωστή πεντάλεπτη συνομιλία Μέρκελ-Σαμαρά.





Θέλουν να μαζέψουν από τα ακίνητα 3,5 δισ. ευρώ, που είναι περίπου το 2% του ΑΕΠ

Στον νόμο που παρουσίασε η κυβέρνηση για διαβούλευση υπάρχουν κραυγαλέες αδικίες και παραλογισμοί, οι οποίοι έχουν επισημανθεί από τον Τύπο ή ακόμη και από την ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ. Το κύριο πρόβλημα δεν είναι αυτό. Είναι ότι κοιτούν να μαζέψουν από τα ακίνητα, των οποίων η αξία πέφτει ραγδαία τα τελευταία χρόνια, 3,5 δισ. ευρώ, που είναι περίπου το 2% του ΑΕΠ. Πρωτοφανές ποσοστό για ευρωπαϊκή χώρα. Και επιδιώκουν να εισπράξουν 2,9 δισ. ευρώ, διότι έχουν βάλει ένα συντελεστή εισπραξιμότητας 80%. Εκεί είναι το πρόβλημα: μια φορολογική πολιτική που έχει αφαιμάξει μισθωτούς και συνταξιούχους και ουσιαστικά πάει σε μια πορεία δήμευσης του ακινήτου, την ώρα που δεν έχει δώσει τίποτα στα φορολογικά έσοδα η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της παραοικονομίας και της διαπλοκής.



Ο Στουρνάρας είναι ο τσάρος της Οικονομίας με εντολή Σαμαρά

Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της παρα-οικονομίας δεν προχωρά στην Ελλάδα γιατί δεν έχει υπάρξει ποτέ πολιτική βούληση. Είναι κακόγουστο θέατρο, όλο το ξύλο για αυτήν την υπόθεση, να το τρώει ο Στουρνάρας και οι σύμβουλοί του. Έχουν τεράστια ευθύνη ασφαλώς, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι ο Στουρνάρας είναι ο τσάρος της Οικονομίας με εντολή Σαμαρά.



Πάγιο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική και η αλλαγή του εκλογικού συστήματος


H αλλαγή του εκλογικού συστήματος και η υιοθέτηση της απλής αναλογικής αποτελούν πάγιο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.Επιμένουμε στην απλή, άδολη, καθαρή αναλογική, με πλήρη αντιστοιχία ψήφων και εδρών και γι’ αυτό το λόγο, επειδή δεν έχουμε μετακινηθεί ούτε πόντο από αυτή τη θέση, αν έρθει τέτοια πρόταση, θα την ψηφίσουμε. Διότι ακριβώς δεν έχουμε μετακινηθεί από αυτή τη λογική. Η οριστική είσοδος της χώρας στην εποχή των κυβερνήσεων συνεργασίας και στην εξίσωση της ψήφου κάθε Έλληνα, είτε ψηφίζει μεγαλύτερο ή μικρότερο κόμμα, είναι μεγάλη θεσμική αλλαγή.


- See more at: http://left.gr/news/d-papadimoylis-kakogoysto-theatro-olo-xylo-na-troei-o-stoyrnaras-eno-einai-tsaros-tis#sthash.Ed4Huttb.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: