12.10.13

ΠΑΣΟΚ: Δεν δεχόμαστε τη θεωρία των δύο άκρων...



Η βία δεν τεμαχίζεται. Ειναι ένα άκρο...
Με αφορμή την συμπλήρωση των 69 χρόνων από την απελευθέρωση της χώρας από τους ναζί, το ΠΑΣΟΚ ζητά να υπάρχει εθνική ενότητα.
«Δεν πιστεύουμε και δεν δεχόμαστε τη θεωρία των δυο άκρων διότι...
η βία δεν μπορεί να διαχωριστεί σε επιμέρους άκρα. Δεν τεμαχίζεται. Η βία δεν είναι δυο άκρα, είναι ένα άκρο», τονίζει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, κύκλοι του κόμματος αναφέρουν ότι η θεωρία των δύο άκρων είναι, με τη σειρά της διαφορετική από τη θεωρία και την πρακτική της πολιτικής πόλωσης για λόγους δημοσκοπικούς «που φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ που έχει σαφή και ουσιώδη εθνικά και κοινωνικά προτάγματα».

«Είναι απόφασή μας να κατατεθεί το ταχύτερο δυνατό το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που αφορά την προστασία της δημοκρατίας και της κοινωνικής ασφάλειας και ειρήνης. Το φρόνημα δεν τιμωρείται, αλλά μορφές πολιτικού λόγου που είναι αξιακά απαράδεκτες βεβαίως και μπορεί να ενεργοποιούν τον ποινικό νόμο, όπως ο εγκωμιασμός του ολοκαυτώματος ή η ρατσιστική προτροπή. Η ισχύουσα νομοθεσία επαρκεί για τα βαριά εγκλήματα», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές και καταλήγουν:

«Σήμερα που γιορτάζουμε τα 69 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας από τους ναζί, η οφειλόμενη τιμή στους συνανθρώπους μας που έχασαν την ζωή τους από τους ναζί, είναι να υπάρχει εθνική ενότητα, ομοψυχία και σταθερότητα στη πατρίδα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: