30.10.13

Αγώνας δρόμου για να έρθει η τρόικα τη Δευτέρα στην Αθήνα...

Στόχος να επιτευχθεί πρόοδος πριν από το Eurogroup της 14ης Νοεμβρίου...

Σε αγώνα δρόμου έχει αποδυθεί τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση ώστε να μην υπάρξει αναβολή της επανόδου της τρόικας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ...
πληροφορίες από Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον, το νέο σχέδιο προβλέπει ότι η τρόικα θα βρεθεί στην Αθήνα την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων αλλά και επικεφαλής των αποστολών, με ένα «παράθυρο» για καθυστέρηση δύο εικοσιτετραώρων για τους τελευταίους.

Πολύ πιθανή θεωρείται και η επάνοδος του κ. Πόουλ Τόμσεν από την πλευρά του ΔΝΤ παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι το υπουργείο Οικονομικών και η τρόικα σχεδιάζουν πρόγραμμα εντατικών επαφών ώστε να επιτευχθεί πρόοδος πριν από το Eurogroup της 14ης Νοεμβρίου.

Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ καλώντας την κυβέρνηση να «εντείνει» τη συνεργασία της με την τριμερή.

Τα κρίσιμα θέματα παραμένουν τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ (βασικό «αγκάθι» είναι η αναδιάρθρωση των ΕΑΣ) και παράλληλα ο τρόπος κάλυψης του πρόσθετου δημοσιονομικού κενού του 2014 το οποίο τοποθετείται από τους δανειστές στα 2,5 δισ. ευρώ.

«Θα έχουμε πρόβλημα αν ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ» αντιτείνει μιλώντας στο «Βήμα» κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου που επιμένει ότι το πρόσθετο κενό κυμαίνεται από 200 εκατ. ευρώ ως 500 εκατ. ευρώ «το πολύ ακόμη και με βάση τους πλέον απαισιόδοξους υπολογισμούς».

Ο ίδιος ζητεί από την τρόικα να «αποδείξει» με τεχνοκρατικά επιχειρήματα στην ελληνική πλευρά ότι το εν λόγω κενό υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ, καθώς αμφισβητεί τους υπολογισμούς της τριμερούς...
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: