25.10.13

ΛΑΡΚΟ: Μετά τη σύσκεψη, αναμονή μιας εβδομάδας...

Απολογισμό της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για το θέμα της ΛΑΡΚΟ, την προηγούμενη Τετάρτη, έδωσαν στη δημοσιότητα με κοινή τους...
ανακοίνωση, τα Δ.Σ. των σωματείων: Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ (Λάρυμνα), Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας, Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «Άγιος Ιωάννης», Σωματείο Εργαζομένων στα Λιγνιτωρυχεία Σερβίων της Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε., Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (Αθήνα).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των σωματείων: «Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των σωματείων και των βουλευτών που έχουν άμεση σχέση με τη ΛΑΡΚΟ. Παρόντες Βουλευτές ήταν : Κουτσογιαννακόπουλος Κώστας, Μακρή Ελένη, Μαρκόπουλος Κώστας, Σταυρογιάννης Νίκος, Αντωνίου Μαρία, Σταθάς Γιάννης, Αποστόλου Βαγγέλης, Διαμαντόπουλος Βαγγέλης, Κασαπίδης Γιώργος, εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ο κ. Θεοδουλίδης), Καρατζάς Νίκος (εκπρόσωπος ΔΗΜ.ΑΡ.)
Το θέμα καθαρά ήταν εξελίξεις για την πορεία της εταιρίας .
Αφού οι πρόεδροι των Σωματείων μίλησαν για τα σχέδια ΤΑΙΠΕΔ και της Κυβέρνησης (εννοούμε για την διχοτόμηση της εταιρίας και το τελευταίο σχέδιο που μιλούσε για 350 άτομα σε όλα τα εργοτάξια) , οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, μας είπαν ότι τα μισά είναι εκτός πραγματικότητας και ότι ουδέποτε είχαν υιοθετήσει το σχέδιο για την διχοτόμηση, αλλά είναι ΥΠΕΡ της αποκρατικοποίησης , (εννοούν ενιαία την πώληση και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας) .


Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι κατά της αποκρατικοποίησης. Οι θέσεις των εργαζομένων είναι πάγιες και είναι κατά της αποκρατικοποίησης. Θελήσαμε αυτή η συνάντηση να πραγματοποιηθεί για να ακούσουμε και τους ανθρώπους του Κοινοβουλίου τι θέση έχουν για τη ΛΑΡΚΟ. Δε γίναμε σοφότεροι, από τους Βουλευτές . Περιμέναμε να είχαμε την ίδια γραμμή, γιατί οι απόψεις όλων των εργαζομένων και οι θέσεις που έχουν για την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της εταιρίας, δεν έχουν υιοθετηθεί ποτέ από την πολιτική ηγεσία .


Οι Βουλευτές της Ν.Δ. μας είπαν ότι δεν υπάρχει σχέδιο διχοτόμησης, η ΛΑΡΚΟ δεν αποτελεί προαπαιτούμενο στο Μνημόνιο στην παρούσα φάση κι ότι το σκηνικό της πώλησης έχει αλλάξει.
Επίσης, υπήρξε πρωτοβουλία των Βουλευτών της Ν.Δ. να κλειστεί συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών – ΥΠΕΚΑ – ΤΑΙΠΕΔ και Διοίκηση ΛΑΡΚΟ.
Συνήθεις απόντες είναι οι υπουργοί της Στερεάς …..
Τουλάχιστον δεν είχαν την ευαισθησία να στείλουν ένα Δελτίο Τύπου όπως έστειλαν κάποιοι άλλοι απόντες . Οι εργαζόμενοι δεν μένουν στα λόγια ότι το θέμα ΛΑΡΚΟ έχει σταματήσει . Πιστεύουμε ότι αν πραγματοποιηθεί η συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών, ίσως πάρουμε κάποιες απαντήσεις για να κρίνουμε ποιο θα είναι το μέλλον των εργαζομένων και της εταιρίας. Αν μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας δεν έχει πραγματοποιηθεί η συνάντηση, θα συνεδριάσει το Συντονιστικό για αποφάσεις»...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: