9.10.13

Νέα φασαρία για την αξιοποίηση(;) της λίστας Λαγκάρντ ...



Τέλος στους ελέγχους στις πολυδιαφημισμένες λίστες Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου, Λίχτενσταϊν, ακινήτων Λονδίνου, εμβασμάτων προς το εξωτερικό και άλλες, βάζει το υπουργείο Οικονομικών, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται η Ελευθεροτυπία.

Ανώτατο στέλεχος του...
υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στην «Ε», τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση πρέπει να μπει μια κόκκινη γραμμή στις υποθέσεις φοροδιαφυγής που αφορούν το παρελθόν και να ασχοληθούμε με τις νέες υποθέσεις. Όλες αυτές οι λίστες δεν έβγαλαν τόσο καιρό κανένα αποτέλεσμα και ούτε πρόκειται να βγάλουν».

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να θάψει στις ΔΟΥ κάτω από χιλιάδες φακέλους ανέλεγκτων υποθέσεων φοροδιαφυγής τις περίφημες λίστες, αφαιρώντας τις υποθέσεις αυτές από το ΣΔΟΕ. Το αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ.

Να και η σχετική απάντηση του υπουργείου:

Σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην διαβίβαση ανέλεγκτων υποθέσεων, που περιλαμβάνονται σε διάφορες λίστες (Λαγκάρντ κ.λ.π.) από το ΣΔΟΕ στις Δ.Ο.Υ., δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καθόσον: 
1. Οι έλεγχοι που διατάσσονται από τις Εισαγγελικές Αρχές ενεργούνται αποκλειστικά από την Υπηρεσία που έχει λάβει την παραγγελία. Η λίστα Λαγκάρντ ανήκει σε αυτή την κατηγορία.
2. Το έγγραφο του ΣΔΟΕ αναφέρεται στις λοιπές περιπτώσεις και αποσκοπεί ακριβώς στην αποτροπή της παραγραφής. 

Θυμίζω ότι πριν από ακριβώς δυο μέρες η Παραπολιτική είχε αναρωτηθεί τι απέγινε η λίστα Λαγκάρντ κι αν έχει το Δημόσιο εισπράξει έστω κι ένα ευρώ. Αναρωτιέμαι αν ντρέπονται πια έστω και λίγο όσοι πρότειναν να ελεγχθεί για απιστία σε βαθμό κακουργήματος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου...

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: