10.10.13

Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας το αίτημα για άρση ασυλίας Μπούκουρα, Γερμενή, Ηλιόπουλου...

Για την προσεχή Τετάρτη προγραμματίστηκε η συζήτηση και η ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής των αιτήσεων άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμένη, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα.

Τη σχετική απόφαση έλαβε ...
την Πέμπτη η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Βουλή: Η Επιτροπή Δεοντολογίας συνεδριάζει τη Πέμπτη

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισάγεται το απόγευμα της Πέμπτης προς συζήτηση και διατύπωση γνώμης το αίτημα των ανακριτικών αρχών για άρση της βουλευτικής ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα για την πράξη της ένταξης σε εγκλητική οργάνωση και της διευθύνσεως αυτής.

Οι ανακριτικές αρχές ζητούν την άδεια της Βουλής, προκειμένου να απαγγείλουν στους τρεις βουλευτές κατηγορία όχι μόνο για εγκληματική δράση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και για εγκληματική δράση, η οποία αφορά την προσβολή του πολιτεύματος, ιδίως μέσω προπαρασκευαστικών πράξεων που τείνουν να πλήξουν τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Κι αυτό διότι στο αίτημα γίνεται επίκληση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα, όπως αυτό τροποποιήθηκε με το νόμο 3875/2010.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, η Επιτροπή Δεοντολογίας, αφού ακούσει τους βουλευτές, των οποίων ζητείται η άρση της ασυλίας τους -εφόσον αυτοί επιθυμούν να προσέλθουν- θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση ή μη της ασυλίας.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας στην αυριανή της συνεδρίαση δεν πρόκειται να εξετάσει τη βασιμότητα της κατηγορίας κατά των τριών βουλευτών, αλλά θα συντάξει αιτιολογημένη έκθεση για αν πρέπει να γίνει ή όχι η άρση.

Η Βουλή θα συνδράμει το έργο των ανακριτικών αρχών, επισπεύδοντας τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Ως εκ τούτου, αναμένεται να εγγραφεί άμεσα στην Ημερήσια Διάταξη για συζήτηση ώστε η Ολομέλεια να λάβει απόφαση. Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια για τις αιτήσεις άρσης ασυλίας είναι μυστική και διεξάγεται με κάλπη.

Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Μέλη της Επιτροπής είναι οι Κυριάκος Βιρβιδάκης και Βασίλειος Υψηλάντης από τη ΝΔ, Ευάγγελος Αποστόλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά από τους ΑΝΕΛ, Πολύβιος Ζησιμόπουλος από τη Χρυσή Αυγή, Νίκος Τσούκαλης από τη ΔΗΜΑΡ και Σπύρος Χαλβατζής από το ΚΚΕ...
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: