15.10.13

Ντάτσιαν Τσιόλο: "Θέλετε να ζητιανεύετε και να ζητάτε εξαιρέσεις"...

"Η Ελλάδα βρισκόταν πάντα στο περιθώριο και ερχόταν και ζητούσε εξαιρέσεις από τον Κανόνα για να μπορέσει να στηρίξει τη γεωργία της. Τώρα έρχεστε και μου λέτε ότι ...
δεν συμφωνείτε με τη νέα ΚΑΠ", τόνισε ο Ντάτσιαν Τσιόλο μέσα στην ελληνική βουλή για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Περίσσεψαν οι φιλοφρονήσεις προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για την αγροτική πολιτική κ. Ντ. Τσιόλο που προσήλθε το μεσημέρι να μιλήσει στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής προς τους Έλληνες βουλευτές για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Κι όμως ο κ. Επίτροπος επιφύλασσε ιταμή αναφορά για τη στάση των Ελλήνων πολιτικών τα προηγούμενα χρόνια για όσα διεκδικούσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους αγρότες.

"Θέλετε και πάλι ένα ενιαίο μοντέλο, με μια μορφή εκμετάλλευσης, τη μέση εκμετάλλευση και οι υπόλοιπες να είναι αντικείμενο εξαιρέσεων" ανέφερε ο επίτροπος και πρόσθεσε: "Σα να λέμε, περιμένετε και πάλι ανοχή για εσάς. Και πάντοτε να πηγαίνετε στο Συμβούλιο και να ζητιανεύετε από τα άλλα κράτη- μέλη. Να ζητάτε εξαιρέσεις και παρεκκλίσεις, για να μπορέσετε να επιβιώσει η γεωργία σας. Αυτό θελήσαμε να αποφύγουμε, να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την προσέγγιση".

Είχαν προηγηθεί παρεμβάσεις από βουλευτές όλων των κομμάτων που ζήτησαν ουσιαστικότερη στήριξη για χώρες όπως η Ελλάδα που βιώνουν δραματική ύφεση και οικονομική κρίση...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: