8.10.13

Σφίγγει ο δικαστικός κλοιός για τους χρυσαυγίτες...

Στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών μπαίνουν και άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μετά τις αποκαλυπτικές μαρτυρικές καταθέσεις. Άρση ασυλίας ζητήθηκε για τους Γ. Γερμενή, Ε. Μπούκουρα, Γ. Ηλιόπουλο, που δεν συμπεριλαμβάνονταν στη ...
μέχρι τώρα δικογραφία καθώς και για τον Η. Παναγιώταρο.
Τη Δευτέρα διαβιβάστηκε στη Βουλή αίτημα των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση να αρθεί η ασυλία για τους Γερμενή, Μπούκουρα και Ηλιόπουλο, ενώ αντίστοιχο αίτημα υπέβαλε για τον Ηλία Παναγιώταρο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτας, με εντολή της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευ. Κουτζαμάνη.
Το αίτημα για τον Η. Παναγιώταρο αφορά στην κατηγορία σε βάρος του για το αδίκημα της «στάσης» που διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2010 στη Λάρισα, έπειτα από συμπλοκή με αστυνομικούς.

Στην κατάθεσή του, ο προστατευόμενος μάρτυρας Ε αναφέρει, μεταξύ άλλων, τους Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο, καθώς και τους Γερμενή, Μπούκουρα και Ηλιόπουλο, ως έχοντες σημαντικό ρόλο στην οργανωτική δομή της Χ.Α.
 
Να σημειωθεί ότι μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, θεωρείται ότι έχει εξαρθρωθεί η οργάνωση και επομένως δεν υφίσταται το «διαρκές» του εγκλήματος. Έτσι, οι ανακριτές της υπόθεσης, για όποια εμπλοκή άλλου πλην των ήδη κατηγορουμένων αρχικά βουλευτών, θα πρέπει να απευθύνονται με αίτημά τους στη Βουλή για άρση ασυλίας τους.
 
Ο βουλευτής Κορινθίας Στάθης Μπούκουρας παρουσιάστηκε αυτοβούλως τη Δευτέρα στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου -όπως δήλωσε- να θέσει εαυτόν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, του μεγάλου όγκου της δικογραφίας και του μεγάλου αριθμού καταθέσεων, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζήτησε τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών ώστε να ανατεθεί η υπόθεση σε Εφέτη ειδικό ανακριτή. Προφυλακιστέος ο “πυρηνάρχης” του Περάματος
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον των ανακριτών ο φερόμενος ως “πυρηνάρχης” της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα Αναστάσιος Πανταζής.
Και αυτός κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, όπως και άλλα στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που έχουν ήδη προφυλακιστεί.
Ο συγκεκριμένος κατηγορείται ακόμα ότι είχε συντονιστικό ρόλο στην επίθεση που δέχθηκαν μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα στις 12 Σεπτεμβρίου από ομάδα χρυσαυγιτών με λοστούς και καδρόνια.
Νέα αποκαλυπτική κατάθεση για τη δράση της Χ.Α.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας είναι καταλυτικός: «Σκοπός της Χρυσής Αυγής είναι η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, χαρακτηριστικά μάς έλεγαν ότι θα μπούμε στη Βουλή με τανκς».
 
Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι οι νεοσύλλεκτοι του κόμματος «ήταν υποχρεωμένοι να αγοράζουν σειρά βιβλίων ναζιστικού περιεχομένου, όπως "Ο Αγών μου" του Χίτλερ, το «Ημερολόγιο» του Γκέμπελς και άλλα, αλλά και "Τα Πρωτόκολλα της Σιών", ώστε να γνωρίζουν οι νεοσύλλεκτοι ποιος είναι ο εχθρός τους, δηλαδή οι Εβραίοι, οι Σιωνιστές αλλά και οι κομμουνιστές (…) διότι ο Μαρξ ήταν κομμουνιστής, οπότε μοιραία Εβραίοι και κομμουνιστές ήταν το ίδιο. Πάντως, αυτό που μας έλεγαν στις κατηχήσεις είναι ότι σκοπός της Χρυσής Αυγής είναι η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Χαρακτηριστικά έλεγαν ότι θα μπούμε στη Βουλή με τανκς».
 
Ο μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, κατονομάζει τον κατηγορούμενο στην υπόθεση βουλευτή Νίκο Μίχο ως εκπαιδευτή στελεχών της Χρυσής Αυγής «στην εξουδετέρωση αντιπάλων με χρήση μαχαιριών». Όπως φέρεται να υποστήριξε ο μάρτυρας, οι εκπαιδεύσεις «πραγματοποιούνταν σε μαντριά περιοχών της Αττικής, Μαλακάσα κλπ» όπου οι εκπαιδευόμενοι προέβαιναν «σε μαζικές σφαγές αμνοεριφίων σε στάνες, προκειμένου να διδαχτεί η τεχνική των χτυπημάτων με μαχαίρι στην καρωτίδα».
 
Κατά τη μαρτυρική κατάθεση, ο εν λόγω βουλευτής προωθούσε έναντι τιμήματος όπλα σε διάφορα μέλη της οργάνωσης, ενώ επισήμανε ότι, όπως έχει ακούσει, «γίνονταν βολές με πυροβόλα όπλα, σε ερημική περιοχή στην Παλαιά Πεντέλη».
 
Στην κατάθεσή του, ο «Μάρτυρας Ε'» αναφέρει επίσης ότι, κατά την είσοδο μελών σε πυρήνα της οργάνωσης, διδασκόταν ο ναζιστικός χαιρετισμός και ότι ήταν συνηθισμένο και επιθυμητό να γίνονται τατουάζ με τα σύμβολα των Ες-Ες και της σβάστικας, σε διάφορες παραλλαγές.
 
Επίσης υποστήριξε ότι, στα επεισόδια στο παλαιό Εφετείο στην οδό Σωκράτους, τον Μάιο του 2009, όπου είχαν καταφύγει παράνομοι μετανάστες, μετείχαν μεταξύ άλλων και οι κατηγορούμενοι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Νίκος Μίχος και Γιάννης Λαγός


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: