17.10.13

Αναζητείται ο επιχειρηματίας με το οπλοστάσιο...

Έρευνες και για άλλα κοντέινερ...

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του φυγόδικου επιχειρηματία με το οπλοστάσιο έχει εξαπολύσει η αστυνομία, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για...
περισσότερα όπλα σε κοντέινερ σε χώρους τράνζιτ, σε λιμάνια της Αττικής, καθώς εκτιμάται ότι συνολικά τα όπλα μπορεί να ξεπερνούν και τα 10.000 κομμάτια. Παράλληλα, διερευνάται εάν τμήμα του οπλισμού έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή, καθώς και ενδεχόμενες σχέσεις του επιχειρηματία με την ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, υπήρχαν πληροφορίες για κατάλυμα του επιχειρηματία σε κεντρικό δρόμο της Γλυφάδας. Όμως αυτές οι έρευνες είχαν αποδειχθεί, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, αναποτελεσματικές.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του βασίζονται σε πληροφορίες και για τις κινήσεις των σωματοφυλάκων του 52χρονου επιχειρηματία και κυρίως ενός πρώην άνδρα των ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού που είναι συγγενής άλλου φυγόδικου επιχειρηματία.

Οι πιέσεις αυξάνονται και σε βάρος του επιστάτη της έπαυλης στη Βούλα, όπου εντοπίστηκε το οπλοστάσιο σχηματίστηκε ποινική δικογραφία. Ο επιστάτης οδηγήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον εισαγγελέα, ο οποίος απήγγειλε εναντίον του κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος.

Παράλληλα, σε κοντέινερ σε χώρους τράνζιτ σε λιμάνια της Αττικής αναζητούν οι διωκτικές αρχές το χαμένο οπλοστάσιο του επιχειρηματία που αριθμεί ίσως περισσότερα από 10.000 όπλα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι ο καταζητούμενος επιχειρηματίας, που δήλωνε και εφοπλιστής, είχε οργανώσει δίκτυο παράνομης, συνεχούς εισαγωγής και εξαγωγής όπλων με κοντέινερ που παρέμεναν σε χώρους ελεύθερης διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, όπου είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθούν.

Ωστόσο διερευνάται αν υπήρχε και άλλη κρυψώνα όπλων, πιθανόν κοντά στο πολεμικό «μουσείο» του επιχειρηματία στα Μεσόγεια...
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: