4.10.13

Στο τέλος θα τις γράφει μόνο ο Ψυχάρης ...

Κι άλλες απολύσεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, στη ναυαρχίδα του ελληνικού Τύπου που ταλαιπωρείται στα κύματα της κρίσης. Κάποτε ο ΔΟΛ ήταν «τράπεζα», το πιο φερέγγυο μαγαζί. Παλιοί δημοσιογράφοι έλεγαν – και δεν ξέρω πόσο...
υπερβολικό ή πραγματικό είναι αυτό - ότι οι συνάδελφοι των «Νέων» και του «Βήματος» που πήγαιναν αποστολές στο εξωτερικό, υποχρεώνονταν από το Συγκρότημα να καταλύουν στο πολυτελέστερο ξενοδοχείο της πόλης. Γιατί ήταν αδιανόητο ένας απεσταλμένος του πιο πλούσιου εκδοτικού μαγαζιού να συναγελάζεται με όλους του άλλους από τα «λιμά» έντυπα.

Το να δουλεύεις στον ΔΟΛ σου έδινε επαγγελματικό παράσημο. Ο αφρός της δημοσιογραφίας και του πνεύματος ήταν εκεί. Από τον Δημήτρη Ψαθά έως τον Παύλο Παλαιολόγο. Και από τον Μάριο Πλωρίτη έως τον Γεώργιο Ρούσσο. Τώρα τα «Νέα» άδειασαν ό,τι καλύτερο είχαν από ονόματα. Γεωγουσόπουλο, Δανίκα, ακόμα και τον (σάρκα από τη σάρκα τους) Λευτέρη Παπαδόπουλο. Και μετά ήρθε το πογκρόμ των απλών, των «ανώνυμων». Κατά κύματα οι απολύσεις. Και όλο σχέδια για περιορισμό δραστηριοτήτων. Στο τέλος τις εφημερίδες θα τις γράφει ο Σταύρος Ψυχάρης και τα στελέχη του. Από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία έως το πρώτο θέμα. Οι ανάγκες των καιρών απαιτούν να τα κάνουν όλοι, όλα.

** Διαβάστε για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ, ΕΔΩ ένα από τα πολλά θέματα του Zoornalistas.

Harddog

Δεν υπάρχουν σχόλια: