28.10.13

Σιδηρόφταχτη και η σημερινή παρέλαση στον Πύργο...

Με "οδηγό" την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, προχωρά η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, για την σημερινή παρέλαση στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Οι Αρχές βρίσκονται σε...
επαγρύπνηση και αυτή τη φορά. Το κλίμα στην κοινωνία, παραμένει
έκρυθμο, την ώρα που εντείνεται η φημολογία για νέα μέτρα σε βάρος των πολιτών, και ενώ τα προβλήματα οξύνονται. Από την άλλη το πολιτικό σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή, δημιουργεί φόβους για αντιδράσεις ή επεισόδια, σε μια επέτειο που προσφέρεται για διαμαρτυρία κατά του φασισμού και του ναζισμού.

Η παρέλαση στον Πύργο και αυτή τη φορά θα είναι σιδηρόφραχτη, με στόχο όπως αναφέρουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, να είναι η ασφαλής και ομαλή διεξαγωγή της. Τα επεισόδια που είχαν συμβεί τον περασμένο Μάρτιο, αποτελούν αυτό που θέλουν να αποφύγουν στην Α.Δ. Ηλείας και να διεξαχθεί η παρέλαση χωρίς παρατράγουδα, πάση θυσία. Οι Αρχές στον Πύργο δεν περιμένουν ανακοινώσεις από τους χώρους των σπουδαστών, του κινήματος των αγανακτισμένων, κομματικών οργανώσεων, ακροδεξιών ή ακροαριστερών ομάδων.

Εξέδρα δεν αναμένεται να στηθεί στη συμβολή της οδού Μανωλοπούλου με την οδό Γρηγορίου Ε’ και πάλι οι επίσημοι να βρίσκονται ανάμεσα στο πλήθος και τα σχοινιά που τοποθετούνταν συνήθως για να συγκρατήσουν τον κόσμο στο πεζοδρόμιο, θα αντικατασταθούν και πάλι από μεταλλικά κιγκλιδώματα. Μάλιστα αυτή τη φορά εξασφαλίστηκε μεγαλύτερος αριθμός κιγκλιδωμάτων και δύο φορτηγά του δήμου βρίσκονταν από το πρωί της Κυριακής, έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, φορτωμένα με αυτά, για να τοποθετηθούν νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Δύο σειρές από τα κάγκελα θα τοποθετηθούν στο ύψος της οδού Μανωλοπούλου, εκεί όπου θα σταθούν οι επίσημοι, εκατέρωθεν, υπό το φόβο αντιδράσεων ή επεισοδίων. Αναμένεται στα ίδια σημεία, αλλά και σε όλο το μήκος της παρέλασης να υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη για παν ενδεχόμενο. Επίσης ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας θα αποκλείσει τις διόδους στην οδό Γρηγορίου Ε’ τόσο την πλευρά της 28ης Οκτωβρίου, όσο και στην οδό Τ. Πετροπούλου. Επίσης με κιγκλιδώματα θα αποκλειστεί και η πρόσβαση στον οδό Μπιζανίου ή και άλλες οδούς, όπως η Κοκκίνου, όπου την 25η Μαρτίου σημειώθηκαν επεισόδια.

Για όλα τα παραπάνω πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας υπό τον Ταξίαρχο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, όπου οι διοικητές των υπηρεσιών επιφορτίστηκαν με αρμοδιότητες για την παρέλαση. Δόθηκαν εντολές προς όλους και παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης και διάταξης δυνάμεων για τν αποφυγή πιθανών εντάσεων.

Σε κάθε περίπτωση στόχος είναι η αποφυγή των εντάσεων και η είσοδος στην παρέλαση ομάδων κοινωνικών ή πολιτικών, που σύμφωνα με το πρωτόκολλο δεν πρέπει να παρελάσουν...
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: