21.10.13

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκλωβισμένη στο μνημονιακό πλαίσιο της λιτότητας η κυβέρνηση...

"Οι θιασώτες των μνημονίων προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο"...

Την στάση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα, σχολίασε με ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

"Η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στο...
μνημονιακό πλαίσιο της λιτότητας και της ισοπέδωσης. Καμία διαρροή στον Τύπο περί δήθεν διαπραγμάτευσης δεν μπορεί να αναιρέσει αυτό το σκηνικό υποταγής στους δανειστές και στις μνημονιακές δεσμεύσεις", αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

"Τι ακριβώς εξάλλου συνιστά την περιβόητη «διαπραγμάτευση»; Οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις; Η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων; Οι απολύσεις των εργαζομένων και η διάλυση του δημόσιου τομέα; Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας έναντι πινακίου φακής; Οι πλειστηριασμοί σπιτιών και οι εξοντωτικοί φόροι; Η διάλυση της υγείας και της παιδείας;"

Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, "δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαπραγμάτευση στο βαθμό που δεν αμφισβητείται ο πυρήνας της μνημονιακής πολιτικής, δηλαδή η λιτότητα και η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων. Τα υπόλοιπα, είναι “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε” από τους θιασώτες των μνημονίων που προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, ενώ ο χρόνος τους έχει τελειώσει προ πολλού".

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως "η πραγματική αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική συνίσταται στην ανατροπή των μνημονίων, στο πλαίσιο μιας πραγματικής διαπραγμάτευσης που θα έχει ως βασικό της άξονα την ευρωπαϊκή ρύθμιση για το χρέος και τη στήριξη της ανάπτυξης. Αυτό δεν θέλουν και δεν μπορούν να το κάνουν οι υπάκουοι μαθητές της κ. Μέρκελ, που κάθε μέρα που περνά είναι περισσότερο αναξιόπιστοι και απομονωμένοι τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό"...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: