3.10.13

Δεκάδες νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο κοντά στη Λαμπεντούζα...

Διασωθέντες μετανάστες στο λιμάνι της Λαμπεντούζα (φωτ. αρχείου)
Τουλάχιστον 82 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο όταν πλοιάριο που μετέφερε περίπου 500 αφρικανούς μετανάστες βυθίστηκε κοντά στη Λαμπεντούζα της Σικελίας.
Στα θύματα συγκαταλέγονται πολλά μικρά παιδιά και...
γυναίκες, δήλωσε η δήμαρχος της Λαμπεντούζα Τζούζι Νικολίνι στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24.  Πάνω από 150 επιβάτες έχουν διασωθεί.
Η Τζ. Νικολίνι ανέφερε ότι κάποιοι από τους επιβάτες άναψαν φωτιές για να στείλουν σήμα κινδύνου και το πλοίο πήρε φωτιά λόγω των καυσίμων. «Βρίσκονται στο νερό από τα ξημερώματα» είπε η ίδια. 
Το πλοιάριο είχε αποπλεύσει από τη Λιβύη. Πολλοί από τους επιβαίνοντες ήταν μετανάστες από την Ερυθραία, δήλωσε εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στη Ρώμη.  
Η επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα συνεχίζεται κοντά στο νησάκι  Ίζολα ντεϊ Κονίλι σε μικρή απόσταση από τη Λαμπεντούζα.
«Πρέπει να έλθουν εδώ οι τηλεοπτικές κάμερες να δείξουν τα πτώματα, διαφορετικά θα είναι σαν να μη συμβαίνουν τέτοιες τραγωδίες», τόνισε η δήμαρχος της Λαμπεντούζα.
Φωτογραφία: Reuters  
Ο Πάπας Φραγκίσκος, σε μήνυμά του στο Twitter, κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν για τα θύματα του τραγικού ναυαγίου κοντά στη Λαμπεντούζα. Τον περασμένο Ιούλιο, είχε επισκεφθεί το νησί, στηλιτεύοντας την παγκόσμια αδιαφορία για την τύχη των μεταναστών που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο. 
Εκτιμάται ότι στην Ιταλία έφτασαν το πρώτο εξάμηνο του 2013 περίπου 7.800 παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες , οι περισσότεροι από την Υποσαχάρεια Αφρική, κυρίως από τη Σομαλία και την Ερυθραία, αλλά και από τη Συρία, την Αίγυπτο και το Πακιστάν. Σαράντα νεκροί μετανάστες καταγράφηκαν το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με την UNHCR. 
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: