13.10.13

Χρυσαυγίτες σχεδίαζαν επίθεση με μολότοφ στο τζαμί του Βόλου...



Tο Νοέμβριο του 2012 μέλης της ΧΑ Μαγνησίας ετοιμάζονταν να πυρπολήσουν με βόμβες μολότοφ το τζαμί του Βόλου.
Η υπόθεση συγκατελέγεται μεταξύ των 32 που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία του Άρειου Πάγου για τη Χρυσή Αυγή.
Συμφωνα με...
δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής» οι καταθέσεις στον ανακριτή δύο εκ των συλληφθέντων είναι αποκαλυπτικές για την ευρύτερη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης και τον τρόπο με τον οποίο «ψάρευαν» νέους οπαδούς και μέλη.

Ειδικότερα, τον Νοέμβριο του 2012 αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν και συνέλαβαν τρία μέλη της Χ.Α λίγα λεπτά πριν πυρπολήσουν με βόμβες μολότοφ τζαμί στην οδό Αδμήτου της Νέας Ιωνίας του Βόλου.

«Βρεθήκαμε με τους υπόλοιπους στα γραφεία της Χ.Α. καθώς είχα ακούσει ότι προσφέρουν δουλειές σε Ελληνες και εγώ ήμουν σε αναζήτηση εργασίας καθώς είμαι άνεργος» ανέφερε ο 22χρονος απαντώντας σε ερώτηση του ανακριτή σχετικά με τα κίνητρα που τον οδήγησαν στη ΧΑ. «Όση ώρα διήρκεσε η συνάντησή μας στα γραφεία ( το απόγευμα της 15ης Νοεμβρίου 2012), μας ενημέρωναν για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, δηλαδή μας εξηγούσαν την ιστορία όπως έχει πραγματικά».

Σχετικά με τη σύλληψή του ο 22χρονος είχε αναφέρει: «Φτάνοντας στην περιοχή της Ν. Ιωνίας και συγκεκριμένα την οδό Αδμήτου, είδαμε να κινείται ένα περιπολικό. Βλέποντάς το ο Ζ. μας είπε ότι κινείται εκεί η Αστυνομία γιατί επιτηρεί ένα τζαμί στο οποίο προσεύχονται μουσουλμάνοι. Ξεκινήσαμε να επιστρέφουμε σπίτι χωρίς να συμβεί κάτι, ωστόσο στην οδό Γιάννη Δήμου μας σταμάτησε για έλεγχο η Αστυνομία».

Ο δεύτερος από τους δύο συλληφθέντες ανέφερε ενώπιον του ανακριτή ότι εντάχθηκε στη ΧΑ από «περιέργεια» και στη συνέχεια από «αλτρουισμό». «Δύο φορές πήγα για να δούμε τι είναι και εάν χρειάζεται να βοηθήσουμε, να δώσουμε αίμα, για παράδειγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 27χρονος.

Και οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: