24.10.13

Πορτογαλία: Ανοίγει ξανά η υπόθεση της Μάντλιν από τις αρχές...


Εξαφανίστηκε το 2007 σε ηλικία 3 ετών...

Ανοίγει ξανά η αστυνομία της Πορτογαλίας την υπόθεση της Μάντλιν Μακάν, του κοριτσιού από τη Βρετανία που εξαφανίστηκε το 2007, ενώ βρισκόταν...
σε διακοπές με τους γονείς της στην Πορτογαλία.

Η Μάντλιν, ηλικίας τριών ετών τότε, εξαφανίστηκε από το διαμέρισμα που νοίκιαζαν οι γονείς της στο τουριστικό θέρετρο Πράια ντα Λουζ, στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, τον Μάιο του 2007, ενώ οι γονείς της δειπνούσαν σε κοντινό εστιατόριο μαζί με φίλους τους.

Η πορτογαλική αστυνομία είχε θέσει στο αρχείο την υπόθεση το 2008, έπειτα από 14 μήνες ερευνών, στη διάρκεια των οποίων ανακρίθηκαν κυρίως οι γονείς του κοριτσιού, οι οποίοι στη συνέχεια αθωώθηκαν.

Έπειτα από δύο χρόνια που εξέταζε την υπόθεση, η Βρετανία άνοιξε επισήμως έρευνα για την εξαφάνιση της Μάντλιν τον Ιούλιο, έπειτα από την έκκληση που απηύθυναν οι γονείς της στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Η επανέναρξη της έρευνας αναμένεται να επιτρέψει στην πορτογαλική αστυνομία να συγκεντρώσει νέες καταθέσεις.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η αστυνομία της Βρετανίας έλαβε περισσότερες από 2.400 κλήσεις και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά τη μετάδοση στην Ευρώπη εκπομπών αφιερωμένων στην υπόθεση και τη δημοσιοποίηση δύο πορτρέτων ενός άνδρα που κρατούσε ένα παιδί "με ξανθά μαλλιά" το βράδυ που εξαφανίστηκε η Μάντλιν.

Οι γονείς του κοριτσιού, ο Τζέρι και η Κέιτ Μακάν, ανακοίνωσαν ότι είναι «πολύ ικανοποιημένοι» από την ανακοίνωση της πορτογαλικής αστυνομίας και πρόσθεσαν ότι ελπίζουν πως θα αποκαλύψει "τις απαντήσεις που τόσο απελπισμένα χρειαζόμαστε".

Η βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Τερέσα Μέι δήλωσε: "Ελπίζω να λυθεί η υπόθεση για χάρη των γονιών της Μάντλιν και της οικογένειάς της"...
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: