13.10.13

«Η θάλασσα της Ευρώπης γίνεται νεκροταφείο»...



Τα λόγια ανήκουν στον πρωθυπουργό της Μάλτας ο οποίος απηύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει δράση για να μην χαθούν κι άλλες ζωές ανθρώπων που προσπαθούν να βρουν διέξοδο προς την Ευρώπη. Η...
θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται κοντά στη Αφρική μετατρέπεται σε νεκροταφείο δήλωσε ο Τζόζεφ Μουσκάτ μία μέρα αφότου πραγματοποιήθηκε ακόμη μια επιχείρηση διάσωσης μεταναστών από πλοιάριο που βυθίστηκε.
Η έγκαιρη συνεργασία και δράση Μάλτας-Ιταλίας έσωσε ζωές αλλά δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν ακόμη έως ότου γίνει κάτι, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας, ζητώντας αλλαγή των κανόνων. "Δεν έχει σημασία αν θα είναι πιο αυστηροί ή πιο χαλαροί, το θέμα είναι ότι κάτι είναι χαλασμένο και πρέπει να φτιαχτεί" είπε.

Ανάλογη παρέμβαση έκανε και ο τταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. "Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι-είμαστε σε μία κατάσταση όπου ό,τι συμβαίνει στη Βόρεια Αφρική, την Ερυθραία, τη Σομαλία, τη Συρία, μάς δημιουργεί πραγματικά μια έκτακτη ανάγκη" είπε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε την ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Λιβύη και σημείωσε ότι οι αφίξεις μεταναστών είναι τόσες πολλές που "δεν είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε την καταστροφή των τελευταίων δύο εβδομάδων".

Την Παρασκευή, πλοιάριο με τουλάχιστον 200 επιβαίνοντες-κυρίως Σύρους και Παλαιστίνιους- βυθίστηκε ανοιχτά της Μάλτας.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: