2.10.13

Σε ναυάγιο Μπερλουσκόνι ...



...εξελίσσεται η ψήφος εμπιστοσύνης στον Λέτα...
Διαστάσεις ιταλικής κωμωδίας παίρνει η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στον Λέτα: Βλέποντας πως αρκετοί γερουσιαστές του κεντροδεξιού PdL αποσκιρτούν και έρχονται σε ανοικτή ρήξη με τον Μπερλουσκόνι, ο Καβαλιέρε -που...
προκάλεσε όλη την ιστορία- έφτασε στο σημείο ακόμη και να αφήσει ανοικτό να ψηφίσει υπέρ του πρωθυπουργού στην επικείμενη ψηφοφορία.

Τουλάχιστον 25 γερουσιαστές του PdL αποσκίρτησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Με αυτούς, είπε από την πλευρά του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) ο Ντάριο Φραντσεσκίνι, «υπάρχει νέα πλειοψηφία στη Γερουσία».

Οι 25 γερουσιαστές του κεντροδεξιού PdL που αποσκιρτούν προτίθενται, όπως ανέφεραν ήδη κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Γερουσία, να σχηματίσουν νέα ομάδα μέσα στο Σώμα ως «Λαϊκοί για την Ιταλία».

Ενώ ξεκινούσε η διαδικασία στη Γερουσία, και πριν αρχίσει να φυλλορροεί το PdL, ο Μπερλουσκόνι άφησε ανοικτό να ψηφίσει υπέρ του Λέτα: «Θα ακούσουμε τον πρωθυπουργό και θα αποφασίσουμε είπε, καθώς από το Σαββατοκύριακο είχαν ήδη αρχίσει να φαίνονται οι ρωγμές εντός της κεντροδεξιάς.

Αργότερα, ενώ κορυφωνόταν η συζήτηση στη Γερουσία το μεσημέρι της Τετάρτης και οι εξελίξεις για το PdL ήταν καταιγιστικές, ο Μπερλουσκόνι βρισκόταν σε εμφανή σύγχυση για την στάση που θα ζητούσε από τους γερουσιαστές του PdL που είχαν μείνει.

Διαφορετικοί συνεργάτες του Καβαλιέρε έδιναν αντικρουόμενες αναφορές για την στάση που θα κρατούσε την ώρα που ξεδιπλωνόταν η χαοτική κατάσταση -ένδειξη του πανικού στον οποίο βρέθηκε η ηγεσία του PdL. Τελικά, όπως μεταδίδει το ιταλικό Ansa, αποφάσισε να ζητήσει κοινή γραμμή εναντίον του Λέτα και να καταψηφιστεί η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: