19.10.13

Αποκλείει συνεργασίες για τις ευρωεκλογές ο Κουβέλης...

Αρνητικός σε σενάρια συνεργασιών για τις ευρωεκλογές, με τα σημερινά τουλάχιστον δεδομένα, εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Ταυτόχρονα εκτιμά ότι ...
έρχονται νέα οριζόντια μέτρα κρυμμένα πίσω από την «περιποιημένη έκφραση »διαρθρωτικά μέτρα«».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" δηλώνει ότι δεν υπάρχει αντικειμενικά ένα πολιτικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη συζήτηση για εκλογική συνεργασία, όταν αυτό ταυτίζεται με σημερινές συντηρητικές κυβερνητικές επιλογές, επιλογές με τη σύμπραξη της σημερινής έκφρασης του ΠΑΣΟΚ.

«Τέτοιες συμπράξεις, ερήμην των ουσιαστικών πολιτικών στοιχείων που θα τις στήριζαν, είναι θνησιγενείς, πολιτικά μηχανιστικές και αδιάφορες για την κοινωνία. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν διαφορετικό χαρακτήρα τον οποίο προσδιορίζουν οι τοπικές κοινωνίες», ανέφερε και τόνισε ότι δεν έχει καμία προσωπική αντιπαράθεση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Πάντως ευελπιστεί ότι η συμπαράταξη με το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου κάποια στιγμή θα πάρει συγκεκριμένη μορφή.

Η ΔΗΜΑΡ, επιμένει, έχει τη δική της πρόταση για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου-του πόλου του δημοκρατικού σοσιαλισμού- και είναι ανοικτή στο δημιουργικό διάλογο για την εκπόνηση ενός εναλλακτικού σχεδίου. Όπως είπε όμως "αυτό το εναλλακτικό σχέδιο έχει σαφές μέτωπο όχι μόνο με τον αριστερό λαϊκισμό, αλλά και με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές".

Σχετικά με τα όσα λέγονται ότι θέλει να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντά ότι "αυτοί που τα γράφουν το κάνουν και το εντάσσουν στην πολεμική που γίνεται για τον συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο εμείς αντιμετωπίζουμε τη συγκρότηση του πόλου του δημοκρατικού σοσιαλισμού" και τονίζοντας ότι έχει "πολύ τακτοποιημένη" την πολιτική του συνείδηση τα προσλαμβάνει" μόνο ως επίθεση εναντίον της ΔΗΜΑΡ".

Τέλος, απαντώντας στον Κώστα Σημίτη για την κριτική πρός τη ΔΗΜΑΡ για «αριστερό κομφορμισμό» δηλώνει : "Δικαίωμά του να κρίνει τη ΔΗΜΑΡ με τον τρόπο που ο ίδιος επιλέγει και δικαίωμά μας να λέμε ότι «κομφορμισμός», με τα δεδομένα που υπήρξαν, θα ήταν να παραμείνει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση. Αν παρέμενε, αυτό θα ήταν κομφορμισμός και σε καμία περίπτωση μάλιστα αριστερός"...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: