16.10.13

Επέτειος για τα εβδομήντα χρόνια από το θάνατο του Κωστή Παλαμά...


Στις παραστάσεις παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρώτη, το συμφωνικό έργο της Πηγής Λυκούδη «Χαρά σ' εσέ χώρα λευκή», ένα έργο βασισμένο στη ποιητική σύνθεση του Κωστή Παλαμά «Ο Ύμνος της Αθηνάς».
Ο ...
ποιητής στο συγκεκριμένο έργο, υμνώντας με λυρικούς τόνους την θεά της σοφίας Αθηνά, την Αθήνα και την Ακρόπολη, στην πραγματικότητα προβάλλει ό,τι ουσιαστικό και διαχρονικό εκπροσωπούν τα σύμβολα αυτά.

Χρησιμοποιεί τη θεά ως πρόσχημα για να υμνήσει και να υπενθυμίσει σε καιρούς χαλεπούς για τη σύγχρονή του Ελλάδα, αξίες διαχρονικές και πανανθρώπινες. Εξυμνεί αυτά που ενδιαφέρουν και αφορούν και τον σημερινό Έλληνα αλλά και τον σημερινό άνθρωπο γενικά, πέρα από εθνικά, πολιτισμικά, γλωσσικά ή άλλα σύνορα όπως η Δημοκρατία, Ειρήνη, Δικαιοσύνη, Αρετή, Φιλοπατρία, Φιλεργία και άλλα.

Στην παράσταση συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, με την συνθέτρια στο πιάνο, καθώς επίσης και η Μικτή Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη σύμπραξη μελών της νεανικής - παιδικής χορωδίας «Μανώλης Καλόμοιρης», υπό τη διεύθυνση του Προέδρου του Τμήματος καθηγητή Νίκου Μαλιάρα.

Ερμηνεύουν η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Σπύρος Κλείσσας. Απαγγέλει ο Γιάννης Φέρτης. Το συμφωνικό έργο της Πηγής Λυκούδη προγραμματίζεται να παρουσιαστεί ακόμα στην Κύπρο, στις Βρυξέλλες, στην Ισπανία και στην Βοστώνη.

Η πρώτη παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Οκτωβρίου στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» -Αίθουσα Αντιγόνη, του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στις 20:30, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου για την παραλαβή των οποίων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. (Προσέλευση 45 λεπτά ενωρίτερα - τηλ. κρατήσεων 212 254 0300 από Δευτέρα 21 Οκτωβρίου).

Η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στις 17:30, υπό την αιγίδα του πρύτανη καθηγητή Θεοδόση Πελεγρίνη.

Πηγή ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: