26.10.13

Σε εξέλιξη οι αντιφασιστικές εκδηλώσεις στον Αγ. Παντελεήμονα ...



Το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας και πορεία στην πλατεία του Άγιου Παντελεήμονα. Σε εξέλιξη είναι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις πάνω στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα:
Παράσταση χορού μπροστά στα...
σκαλιά της εκκλησίας
Θεατρική παράσταση «Τα πάθη του Μαγιακόφσκι» από την ομάδα θεάτρου αποφοίτων της σχολής Βεάκη, σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Κεφαλά
Συναυλία με τον τραγουδοποιό, Λεωνίδα Μαριδάκη

Σημειώνεται πως μετά από πολύ καιρό άνοιξε και πάλι η παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα, που είχε κλείσει ύστερα από την εμφάνιση και τις επιθέσεις των νεοναζί στην περιοχή. (Φωτογραφία από την Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό). Πρόκειται για μια ακόμη κίνηση που στέλνει μήνυμα προς τους «αγανακτισμένους» χρυσαυγίτες πως το σκοτάδι και το μίσος στον Άγιο Παντελεήμονα δεν είναι πλέον ανεκτό.

Για μετά τις 15:00 υπάρχουν καλέσματα, με συγκεντρώσεις σε Βικτώρια και Αγ. Παντελεήμονα, για πορεία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Σταθμό Λαρίσης. Σημειώνεται πως η νεοναζιστική οργάνωση, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την φυλάκιση του «φύρερ» Ν. Μιχαλολιάκου και άλλων ηγετικών στελεχών, επιχειρεί να κάνει την επανεμφάνισή της στους δρόμους της Αθήνας και έχει προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της.
Ανοικτό Γράμμα στους Κατοίκους του Άγιου Παντελεήμονα

Γείτονες γειτόνισσες

Η εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από οργανωμένη ομάδα χρυσαυγιτών και τα όσα βγήκαν στην φόρα μετά, αποκάλυψε πλατιά αυτό που το αντιφασιστικό κίνημα λέει εδώ και χρόνια: η Χρυσή Αυγή δεν είναι μια ακόμα πολιτική άποψη αλλά μια ναζιστική συμμορία εγκληματιών.

Αξίζει όλοι να αναρωτηθούμε. Η εκλογή Μιχαλολιάκου στο Δήμο Αθήνας το 2010 και τα ψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις υποβαθμισμένες γειτονιές του κέντρου της Αθήνας σε τι ωφέλησαν την περιοχή μας; Σε τίποτα είναι η απάντηση.

Οι γειτονιές μας παρέμειναν υποβαθμισμένες, η ανεργία και η φτώχεια θεριεύουν. Οι χρυσαυγίτες πάτησαν ελάχιστες φορές το πόδι τους στο δημοτικό συμβούλιο ή στο διαμέρισμα. Και όταν πήγαν έχουν να επιδείξουν τον ναζιστικό χαιρετισμό Μιχαλολιάκου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν είχαν καμία ουσιαστική πρόταση να κάνουν. Ούτε στο Δήμο ούτε στη Βουλή. Το μόνο που πέτυχαν είναι να κλείσει η μοναδική παιδική χαρά του Α.Παντελεήμονα.

Πέτυχαν επίσης - μπολιάζοντας με μίσος τα μυαλά νέων ανθρώπων - να οργανώσουν συμμορίες ανηλίκων που να κυνηγούν και να μαχαιρώνουν ανθρώπους επειδή είχαν διαφορετικό χρώμα.

Τα μαγαζιά της νύχτας, οι οίκοι ανοχής, τα κυκλώματα μαστροπών και εκβιαστών, το ξενοδοχείο New Dream της οικογένειας Μιχαλολιάκου στην πλατεία Αττικής, συνέχισαν να κάνουν χρυσές δουλειές με τις πλάτες χρυσαυγιτών, πολυεθνικών μαφιών και της αστυνομίας.

Οι χρυσαυγίτες το πρωί κυνήγαγαν μετανάστες και το βράδυ έκαναν δουλειές με τη ρουμάνικη ή τη νιγηριανή μαφία. Παρίσταναν τους αντισυστημικούς και ήταν κολλητοί με τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος.

Με τη σύλληψη του πρώην διοικητή ασφαλείας του ΑΤ Α.Παντελεήμονα αποκαλύφτηκε η διασύνδεση των Ναζί με το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Με τη σύλληψη της Θ.Σκορδέλη με τις παχυλές καταθέσεις και τα παράνομα cd & dvd αποκαλύφτηκε η υποκρισία των επαγγελματιών «αγανακτισμένων» της περιοχής μας.

Οι χρυσαυγίτες μας έλεγαν ότι για όλα φταίνε οι ξένοι για να μας διαιρέσουν και να ξεχνάμε ότι για όλα φταίει η κυβέρνηση, ο δήμαρχος και η πολιτική των μνημονίων και της Τρόικα που πιστά ακολουθούν.

Ο φασισμός ποτέ δεν ήταν η λύση. Για μας η λύση είναι ο κοινός αγώνας των ντόπιων και μεταναστών κατοίκων και των φορέων τους, χωρίς ρατσιστικές διακρίσεις, ενάντια στις πολιτικές που οδηγούν στην ανεργία, τη φτώχεια, την εγκληματικότητα, την υποβάθμιση των γειτονιών μας

Σε αυτόν τον αγώνα σε καλούμε. Γι αυτό οργανώνουμε την πορεία στις 26 Οκτώβρη και τις εκδηλώσεις πάνω στην πλατεία του Α.Παντελεήμονα. Για να ξαναδώσουμε χαμόγελο στα παιδιά μας και ελπίδα στους εαυτούς μας.

Αντιφασιστική διαδήλωση, Σάββατο 26 Οκτωβρίου,
πλ. Βικτωρίας στις 12.00 το μεσημέρι
Εκδηλώσεις - δρώμενα στη πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα
Συλλογικότητες, Πρωτοβουλίες, Κοινότητες Μεταναστών από Άγιο Παντελεήμονα-Κυψέλη-Αχαρνών-Πατήσια
Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών, Συλλογικοτήτων, Πρωτοβουλιών Αθήνας – Πειραιά
Κάλεσμα ΚΕΕΡΦΑ για πορεία στα γραφεία της ΧΑ

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) καλεί σε πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στις 15:00. Ακολουθεί το κάλεσμα:

«Να Ματαιώσουμε τη Ναζιστική Παρέλαση Μίσους της Χρυσής Αυγής. Παλλαϊκό Αντιφασιστικό συλλαλητήριο, Σάββατο, 26 Οκτώβρη, Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα στις 15:00.

Μετά τη πορεία στον Άγιο Παντελεήμονα από την Πλατεία Βικτώρια στις 12.00 να βαδίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, προς το Σταθμό Λαρίσης, να ματαιώσουμε τη ναζιστική παρέλαση μίσους της Χρυσής Αυγής

EΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ-ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ STOP στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.

Νόμιμοι οι μετανάστες, ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να διώξουμε τη κυβέρνηση των μνημονίων και του ρατσισμού που κάλυψε τους νεοναζί.

Η πρόκληση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, δύο μέρες πριν την 28η Οκτώβρη, όταν τιμούμε τη μνήμη της μεγαλειώδους Αντίστασης στον φασισμό και τη ναζιστική κατοχή, την ίδια μέρα που το αντιφασιστικό κίνημα έχει εξαγγείλει διαδήλωση προς τις γειτονιές του Αγίου Παντελεήμονα απαιτώντας να μπει οριστικό τέλος στα ρατσιστικά πογκρόμ, Δεν θα περάσει!

Δεν θα αφήσουμε τα τάγματα εφόδου των νεοναζί να καταλάβουν τους δρόμους της Αθήνας για να αποδόσουν τιμές στους συνεργάτες του Μουσολίνι και του Χίτλερ, στους σφαγείς της Κοκκινιάς, της Καισαριανής και των άλλων μπλόκων στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά το 1944. Δεν θα επιτρέψουμε στους απόγονους του Μεταξά και του Τσολάκογλου να προκαλούν τα δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα των εκατομμυρίων που πάλεψαν για να μπει τέλος στον φασισμό και το ναζισμό, για να μην ζήσουμε ξανά τη φρίκη του Άουσβιτς και του Νταχάου».

ΣΥΡΙΖΑ: Τα νέα μέτρα έρχονται
Για «νέα μέτρα που έρχονται» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
Η ανακοίνωση:
«Οι δήθεν «λεονταρισμοί» από την πλευρά της κυβέρνησης τέλειωσαν και τα νέα μέτρα έρχονται, όποια κωδική ονομασία και να τους δώσουν.
Η υποταγή στο μερκελισμό και η τακτική του καλού και υπάκουου μαθητή από την πλευρά του κ. Σαμαρά φέρνει νέα δυσβάσταχτα μέτρα, αφού μετατρέπει το χαράτσι στα ακίνητα σε μόνιμο επεκτείνοντάς το στα αγροτεμάχια, ανοίγει το δρόμο για νέες απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, βάζει εκ νέου χέρι σε συντάξεις και επιδόματα.
Η αναξιοπιστία της κυβέρνησης έχει πιάσει πάτο. Η οργή και η αγανάκτηση από τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας θα σταθεί εμπόδιο στην καταστροφική τους πολιτική, με την ελπίδα για μια νέα προοπτική του τόπου να βρίσκει έκφραση στην ολόπλευρη ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και του προγράμματός του για έξοδο από την κρίση».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: