5.10.13

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας...



Συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή, πραγματοποίησε σήμερα το ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.
«Η μοναδική ελπίδα και προοπτική είναι η...
γρήγορη ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, η οργάνωση της λαϊκής  πάλης, η προώθηση της λαϊκής συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη, τους υπάλληλους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τους φτωχούς αγρότες τους νέους, τις γυναίκες.
»Είναι η  συστράτευση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ, με τις άλλες συσπειρώσεις, η συμπόρευση και η ενίσχυση του ΚΚΕ με προοπτική τη λαϊκή εξουσία, σε κατεύθυνση πάλης ενάντια στα μονοπώλια,  ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου.
«Προϋπόθεση για να βρεθεί πραγματικά ο λαός στην εξουσία είναι η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, η αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η μονομερής διαγραφή του χρέους.
»Και βέβαια μια εξουσία η οποία θα μπορεί να σχεδιάσει κεντρικά την οικονομία, να αναπτύξει όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας σε όφελος της εργατικής τάξης, σε όφελος του λαού μας» πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΜΕ έχει καλέσει όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις (σωματεία,  Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα), τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ «να προχωρήσουν σαν πρώτο σταθμό απάντησης στα βάρβαρα μέτρα σε συζήτηση και αποφάσεις για 24ωρη προειδοποιητική γενική απεργία στις 23 Οκτωβρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: