7.10.13

Νέα συζήτηση στη Βουλή για το λουκέτο στην ΕΡΤ...



Την Τετάρτη εισάγεται στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο κυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία μπήκε «λουκέτο» στην ΕΡΤ.
Με το νομοσχέδιο θα...
κυρωθεί η από 10 Ιουνίου 2013 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επήλθε η τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 14Β του ν.3429/2005 και η οποία δίνει τη δυνατότητα στον κάθε υπουργό της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση ή να κλείσει οργανισμούς και φορείς δικής του αρμοδιότητας.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει γενικό χαρακτήρα, εφαρμόσθηκε αρχικά στην κρατική τηλεόραση, ωστόσο μπορεί να εφαρμοσθεί και σε άλλες περιπτώσεις και ειδικά σε αυτές των ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ και ΕΛΒΟ.
Στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής θα μιλήσει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και όχι ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση κ. Παντελής Καψής.
Ο κ. Κουβέλης όταν επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στη Θεσσαλινίκη στις 11/9ου δήλωσε, ότι εκκρεμεί η πρόταση νόμου της ΔΗΜΑΡ για ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με βάση την οποία έκλεισε η κρατική ραδιοτηλεόραση, πρόταση στην οποία το κόμμα του επιμένει.
Να επισημάνουμε επίσης πως η συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας δεν επιτρέπει στους πρώην εργαζόμενους στην ΕΡΤ, να καλύψουν περισσότερες από 656 θέσεις αορίστου χρόνου στη ΝΕΡΙΤ, καθώς πρέπει να ικανοποιηθεί η απαίτηση των δανειστών για 2.000 απολύσεις στο Δημόσιο.

dimosiografoiert.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: