11.10.13

Γκάφα του Βατικανού...

Γκάφα του Βατικανού: Εγραψαν λάθος το όνομα του Ιησού Χριστού!
 Εγραψαν λάθος το όνομα του Ιησού Χριστού!...

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Βατικανό βρίσκεται σε αμήχανη θέση εξαιτίας ενός λάθους. Αλλά αυτό το λάθος να αφορά στο όνομα του Ιησού Χριστού είναι πρωτοφανές!
Και επειδή φαίνεται ότι...
ο διάβολος ίσως να κρύβεται όντως στις λεπτομέρειες, το Βατικανό αναγκάστηκε να αποσύρει άρον άρον τα αναμνηστικά νομίσματα που είχαν παραγγελθεί και ετοιμαστεί για να εορταστεί η συμπλήρωση ενός έτους του πάπα Φραγκίσκου ως προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, επειδή ανακαλύφθηκε ότι σε αυτά είχε γραφτεί λάθος το όνομα του Ιησού: Αντί «Jesus» που είναι στα λατινικά, είχε γραφτεί «Lesus»!
Περίπου τέσσερα αναμνηστικά νομίσματα πωλήθηκαν προτού αποσυρθεί η παρτίδα των 6.000 χάλκινων, ασημένιων και χρυσών κομματιών που έγραφαν λάθος το όνομα του Σωτήρα και παραγγέλθηκαν για να τιμήσουν τον πρώτο έτος του Φραγκίσκου στην Αγία Εδρα – ο πρώτος λατινοαμερικάνος πάπας ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 13 Μαρτίου 2013.
Η φράση που ανέφερε το όνομα του Ιησού είναι μια που ενέπνευσε τον νεαρό Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο – τώρα πάπα Φραγκίσκο – να γίνει ιερέας, ανέφεραν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: