3.10.13

Οταν η Δικαιοσύνη είναι… αλλήθωρη...

Οι ανακριτές έκριναν ότι δεν χρειάζεται να προφυλακιστούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ωστόσο σε 11 περιπτώσεις που απασχόλησαν το πανελλήνιο, από τον Γαβαλά μέχρι τον Σακκά κι από τον Τσοχατζόπουλο ώς τις...
Σκουριές, αποφάσισαν αλλιώς.



Των Διαλεκτής Αγγελή, Δημήτρη Αγγελίδη



Οι ανακριτές δεν έκριναν χτες σκόπιμο το μέτρο της προσωρινής κράτησης για τους χρυσαυγίτες, που αφέθηκαν ελεύθεροι. Ωστόσο, στις παρακάτω περιπτώσεις που απασχόλησαν τη δημοσιότητα, όπως και σε πολλές άλλες, οι Αρχές έκριναν διαφορετικά, παραβιάζοντας σε πολλές από αυτές ακόμα και το γράμμα του Συντάγματος και του Νόμου.



Κώστας Σακκάς Προφυλάκιση-ρεκόρ 31 μηνών, πέρα από κάθε συνταγματικό και νόμιμο όριο, για την κατηγορία της συμμετοχής στους Πυρήνες της Φωτιάς. Αφέθηκε ελεύθερος, ενώ βρισκόταν στην 38η ημέρα απεργίας πείνας, ύστερα από δύο συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που αναβλήθηκαν, με πολύ αυστηρούς περιοριστικούς όρους.



Στέλλα Αντωνίου Η σύντροφος του Κ. Σακκά συμπλήρωσε το 18μηνο προφυλακισμένη, με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, παρά το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας της που επιδεινωνόταν στις συνθήκες κράτησης της φυλακής.



Σκουριές Τέσσερις κάτοικοι της Χαλκιδικής παραμένουν εδώ και έξι μήνες προφυλακισμένοι, οι δύο για συμμετοχή σε εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές και οι άλλοι δύο για συμπλοκές με την Αστυνομία. «Η απόφαση αυτή [της μη προφυλάκισης των τριών Χρυσαυγιτών] είναι προκλητική για τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής. [...] Δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά, ώστε να μπορεί η κυβέρνηση να εκμεταλλεύεται τη θεωρία των δύο άκρων κατά βούληση», σχολιάζει τη χτεσινή απόφαση των ανακριτών το Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου.



Οροθετικές Σχεδόν χρόνο έκλεισαν προφυλακισμένες 27 ιερόδουλες ή και τοξικοεξαρτημένες γυναίκες που βρέθηκαν θετικές στον ιό του ΗΙV και συνελήφθησαν την άνοιξη του 2012 με βάση την υγειονομική διάταξη Λοβέρδου για τα λοιμώδη νοσήματα, μια ρατσιστική διάταξη που έχει κατηγορηθεί ότι παραβιάζει κάθε έννοια σωστής ιατρικής πρακτικής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αθωώθηκαν όλες στα δικαστήρια, αφού είχαν φυλακιστεί και διαπομπευτεί στα Μέσα Ενημέρωσης.



Λάκης Γαβαλάς Στις 21 Ιουνίου 2013 ο Λάκης Γαβαλάς, αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από 15 μήνες στη φυλακή. Ο Γαβαλάς δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη χθεσινή αποφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη. Ως απάντηση στο σχόλιο της Χριστίνας Πολίτη, που έλεγε ότι ο πιο επικίνδυνος είναι ο Γαβαλάς, σχολίασε: «Δεν ξέρω αν ήμουν ο πιο επικίνδυνος, αλλά αν θυμάσαι, για να με ΒΑΛΟΥΝ στο σόου, πέρασα από 5 κάστινγκ σύλληψης…».



Αρης Δαβαράκης – Τάσος Μελετόπουλος Κατηγορήθηκαν για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών, ύστερα από έφοδο αστυνομικών σε νυκτερινό κέντρο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, το οποίο ο Μελετόπουλος είχε υπενοικιάσει σε τρίτο επιχειρηματία. Ο Δαβαράκης παρέμεινε προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό για 6 μήνες και αφέθηκε ελεύθερος τον Ιούλιο του 2005. Ωστόσο, ο Τάσος Μελετόπουλος παρέμεινε προφυλακισμένος. Αθωώθηκαν και οι δύο τον Ιανουάριο του 2011.



Παναγιώτης Κετίκης Εμεινε προφυλακισμένος ενάμιση μήνα για συμμετοχή σε επεισόδια στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 2007. Μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο ότι φορούσε πράσινα «σταράκια», τα οποία συνέδεσαν οι αστυνομικοί με έναν από τους δράστες των επεισοδίων. Μόνο που ο ίδιος εκείνη την ώρα συμμετείχε σε πάρτι της σχολής του.



Μάριος Ζέρβας Σαράντα τρεις μέρες έμεινε προφυλακισμένος ο δάσκαλος κολύμβησης Μάριος Ζέρβας, που συνελήφθη στην πορεία της γενικής απεργίας της 11ης Μαρτίου 2010, κατηγορούμενος ότι φορούσε κουκούλα και ετοιμαζόταν να ρίξει μολότοφ εναντίον αστυνομικών. Στις φωτογραφίες της επίμαχης ώρας δεν φαίνεται να έχει καλυμμένο το πρόσωπό του και στο σακίδιό του βρέθηκαν μόνο ρούχα και σαμπουάν.



Θοδωρής Ηλιόπουλος Προφυλακι­σμένος για 8,5 μήνες έμεινε ο Θοδωρής Ηλιόπουλος, που συνελήφθη σε πορεία τον Δεκέ­μβρη του 2008 ύστερα από επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές στην Ακαδημίας. Αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από 49 μέρες απεργία πείνας και με σοβαρά προβλήματα υγείας. Αθωώθηκε το 2013 μαζί με άλλους τέσσερις συγκατηγορούμενούς του.



Ακης Τσοχατζόπουλος Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας προφυλακίστηκε τον Απρίλιο του 2012 κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα και για λειτουργία υπεράκτιων εταιρειών. Προφυλακίστηκαν για την ίδια υπόθεση άλλα 7 άτομα, μεταξύ αυτών και η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγός του.



Ρεβέκκα Σκαφτούρα Η πρώην σύζυγος του Γιάννη Καρούζου κρίθηκε προφυλακιστέα στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, έπειτα από κατηγορίες που αφορούσαν την άμεση συνέργεια σε φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία σε απιστία, καθώς και σε ξέπλυμα χρήματος...
efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: