12.10.13

Δ. Στρατούλης: "Ας μην εκτίθενται διαρκώς, εκεί στις μονταζιέρες της ΝΔ"...

Η απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας και υπευθύνου της ΕΕΚΕ Εργασίας στο σχόλιο της ΝΔ (επί της δήλωσής του για την κυβερνητική ρύθμιση για τα επιδοτούμενα από τον πρώην ΟΕΚ, τραπεζικά στεγαστικά δάνεια.

Στο σχόλιο της η ...
ΝΔ ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού ξαναχτυπά, υποσχόμενος ολική διαγραφή χρεών... Ρωτάμε αν αυτή είναι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αν έχει κοστολογηθεί, πόσο κοστίζει και ποιος θα τη χρηματοδοτήσει».

Η απάντηση του Δ. Στρατούλη έχει ως εξής:

Η ΝΔ τώρα τελευταία όλο πέφτει από τα σύννεφα. Επειδή το «εξωκοινοβουλευτικό» κομμάτι της ΝΔ δεν θυμάται τι συζητά στη Βουλή το κοινοβουλευτικό της και προφανώς τι έλεγε η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ «για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων στις τράπεζες νοικοκυριών», που συζητήθηκε πριν μήνες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και στην Ολομέλειά της και απορρίφτηκε από την τότε τρικομματική κυβερνητική πλειοψηφία, τους θυμίζουμε, ότι μεταξύ άλλων προβλέπει:

« -Την περικοπή των δόσεων των τοκοχρεολυσίων των δανείων κάθε πολίτη και κάθε νοικοκυριού, ώστε να μην ξεπερνούν το 30% του πραγματικού διαθέσιμου (μετά την αφαίρεση φόρων και εισφορών) μηνιαίου εισοδήματός τους, και την απαλλαγή τους από το υπόλοιπο ποσό της δόσης με οριστική διαγραφή του υπολοίπου αυτού σε ετήσια βάση

-Την ολική διαγραφή των χρεών για όσους διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας (το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα του δανειολήπτη να είναι κάτω από το όριο της φτώχειας επί πέντε (5) συναπτά έτη), για τους χρονίως πάσχοντες, για τους ανάπηρους, τους άστεγους, τους υπερήλικες, τους χρονίως άνεργους κ.λπ. συνανθρώπους μας, που αδυνατούν να προσποριστούν τα στοιχειώδη του βίου.

-Τη μερική διαγραφή χρεών σε ποσοστό αντίστοιχο με τη μείωση των εισοδημάτων του κάθε νοικοκυριού κατά τα χρόνια του Μνημονίου.»

Σε κάθε περίπτωση εκεί στις μονταζιέρες της ΝΔ, για να μην εκτίθενται διαρκώς, πριν αρχίσουν τις συρραφές και τα μοντάζ τους ας ρωτούν και κανένα κοινοβουλευτικό τους στέλεχος...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: