27.10.13

Θα καταψηφίσουν ο Γ. Παπανδρέου και ο Απ. Κακλαμάνης;...



Θα περάσει από τη Βουλή η επέκταση των διαπλεκομένων και στην ψηφιακή εποχή; Την επόμενη Πέμπτη συζητείται η τροπολογία για το προσωρινό καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών και στη ψηφιακή τηλεόραση, χωρίς να...
είναι σαφές, αν θα πληρώνουν για τις συχνότητες που χρησιμοποιούν, με δύο ανθρώπους που έχουν δημόσια διαφωνήσει. Τον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος έχει καλέσει προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία και να προχωρήσει σε αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και τον τέως πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη. "Το ότι στηρίζω αυτή την κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να μιλώ”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κακλαμάνης απευθυνόμενος προς τον υπουργό υποδομών Μ. Χρυσοχοϊδη.
Επιπλέον θα διερευνηθεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να συγκρουστεί με τη διαπλοκή. Ο πρόεδρος του, Αλέξης Τσίπρας έχει παρουσιάσει την πλατφόρμα του κόμματός του για τα ΜΜΕ, συνεπώς ο λόγος του και η παρουσία του στη Βουλή, θα έχουν ξεχωριστή σημασία. Επιπλέον τόσο η Ζώη Κωνσταντοπούλου, στην αντιπαράθεσή της με τον υπουργό Μ. Χρυσοχοϊδη, όσο και ο Δ. Παπαδημούλης στη σχετική ερώτηση του για το καθεστώς λειτουργίας των ηλεκτρονικών ΜΜΕ προς το Σίμο Κεδίκογλου, έχουν αποκαλύψει το …δημοσιονομικό κενό (διαβάστε σχετικά στην έντυπη έκδοση των Τυπολογιών) που προκύπτει από το σχέδιο παράδοσης και της ψηφιακής τηλεόρασης στα διαπλεκόμενα συμφέροντα.
Ποια είναι η επίμαχη τροπολογία του άρθρου 18 η οποία …τηλεμεταφέρθηκε από το νομοσχέδιο του υπουργείο εσωτερικών, σε εκείνο του υπουργείο υγείας. Η τροπολοογία επιτρέπει σε όσους εξέπεμπαν στις 31 Αυγούστου 2013 και είχαν σύμβαση με νόμιμο πάροχο δικτύου (βλέπε Digea) να συνεχίζουν να εκπέμπουν, χωρίς άλλες προϋποθέσεις και στην ψηφιακή τηλεόραση:
“Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής σύμφωνα με το άρθρο 23 του ν. 4070/2012 , οι τηλεοπτικοί σταθμοί που λειτουργούν νομίμως σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 8 του ν. 4038/2012 , εφόσον εξέπεμπαν τηλεοπτικό πρόγραμμα την 31.08.2013, συμβάλλονται με νομίμως αδειοδοτημένο πάροχο δικτύου για την ψηφιακή εκπομπή του προγράμματός τους. Η ψηφιακή εκπομπή του προγράμματός τους υπόκειται στους όρους και τις προϋποθέσεις της παραγράφου 13 του άρθρου 6 του ν. 3592/2007.”

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: