6.10.13

Μερικές σκέψεις για τις χιτλερικές φωτογραφίες του Χρήστου Παππά ...

Magnify Image
Πού είναι η αστυνομία του καλού γούστου όταν τη χρειαζεσαι;...
Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής στην ανάκριση υποστήριξε ότι το κόμμα του δεν έχει καμία σχέση με τον ναζισμό, αλλά είναι απλώς εθνικιστικό. Αν ο ανακριτής είχε IQ πάνω από 30 είμαι σίγουρος ότι...
δεν τον πίστεψε. Ελπίζω το ίδιο να συμβαίνει και με τους ψηφοφόρους της Χ.Α. Η εξωφρενική λιγοψυχία των νεοναζιστών και το γεγονός ότι απαρνιούνται την ιδεολογία τους ακόμα κι όταν αυτή έχει αποδειχθεί είναι έξτρα απωθητική. Όμως το σπίτι του Χρήστου Παππά στα Ιωάννινα αποδεικνύεται τελικά ακόμα πιο kitsch απ' ό,τι περιμέναμε.

Magnify Image
Δεν πρόλαβε να το καθαρίσει, γι' αυτό. Τις 36 ώρες που κρυβόταν απ' το αυτόφωρο, ο Παππάς προφανώς πήγε και καθάρισε άλλα σπίτια, ίσως και γιάφκες - και δεν μπορούσε να πάει στα Γιάννενα, αφού ήξερε ότι το σπίτι του παρακολουθούνταν.
Δεν μπορώ καν να φανταστώ τι είχε στα άλλα, πάντως στο γιαννιώτικο σπίτι του εκτός από τα ναζιστικά paraphernalia είχε κορνιζωμένες και σε περίοπτη θέση χιτλερικές φωτογραφίες του.
Στην ανάκριση υποστήριξε διάφορα -ότι ήταν συλλέκτης ναζιστικών συμβόλων και όχι ναζιστής, ότι η ιδεολογία του Χίτλερ ήταν ένα νεανικό του λάθος κλπ.
Magnify Image
Τώρα έχει αλλάξει, λέει, αλλά παρ' όλα αυτά οι αφίσες ήταν στους τοίχους, και οι φωτογραφίες ήταν κρεμασμένες σε περίοπτη θέση στο σπίτι του!

Magnify Image

Magnify Image

Δεν ξέρω πόση ακόμη κοροϊδία μπορώ να αντέξω. Ασχολούμαστε με ξεδιάντροπους ψεύτες - και όλη η Ελλάδα χορεύει στο ρυθμό τους. Εξαιτίας του φόβου που έχουν σκορπίσει. Ασχολούμαστε με τα επικοινωνιακά της υπόθεσης, σκεπτόμενοι "α, ωραία, θα πέσουν τώρα τα ποσοστά τους", ή φοβόμαστε να τους βγάλουμε εκτός νόμου "επειδή μπορεί να εκτιναχθούν τα ποσοστά τους". Το ότι είμαστε όμηροι των εν δυνάμει ψηφοφόρων τους και σκεφτόμαστε συνέχεια το πώς θα αντιδράσουν στο ένα ή στο άλλο είναι ίσως το χειρότερο πράγμα της όλης κατάστασης, πέρα απ' τα εγκλήματα φυσικά. Αυτό και η φριχτή κακογουστιά του Παππά και της παρέας του.


Αρης Δημοκίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: