11.10.13

Νέα πενθήμερη απεργία σε Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΕΜΠ...

Πενθήμερη απεργία για την επόμενη εβδομάδα αποφάσισαν εκ νέου οι σύλλογοι διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ. Το Σαββατοκύριακο θα αποφασίσει και η ...
Πανελλήνια Ομοσποδία Διοικητικών Υπαλλήλων ΑΕΙ-ΤΕΙ για την περαιτέρω δράση της.


Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο υπηρετεί και η πλειονότητα των συναδέλφων τους που θα βρεθούν σε διαθεσιμότητα, έχουν καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπεύθυνου για την αξιολόγηση, που έγινε από το υπουργείο Παιδείας στο θέμα της διαθεσιμότητας, με αποτέλεσμα την επιλογή 1348 υπαλλήλων προς απομάκρυνση.

«Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση καταργείται το 49% του διοικητικού προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επειδή, δήθεν, είναι πλεονάζον, χωρίς να έχει προηγηθεί η αναγκαία -εκ του νόμου- αξιολόγηση», αναφέρουν συγκεκριμένα στην αναφορά.

Όπως δηλώνουν, η επιλογή δεν έχει γίνει με διαφανή κριτήρια, και δεν έχει δοθεί επίσημα η αξιολογική έκθεση και τα κριτήρια με βάση τα οποία κρίθηκε πόσοι θα απομακρυνθούν από κάθε ΑΕΙ.

Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας τροπολογία με την οποία υποχρεώνονται οι υπάλληλοι των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Η τροπολογία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι η μη απογραφή υπαλλήλου αποτελεί ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα.


Ακόμα, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα μπορούν να τοποθετούνται σε άλλη περιοχή μετάθεσης από αυτή που τοποθετήθηκαν και εντός της ίδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης.

Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί μπορούν να απασχολούνται με υπερωριακή απασχόληση έως του 40% του συνολικού αριθμού των ωρών απασχόλησής τους...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: