8.10.13

Γιος στρατηγού της Χούντας ο "πραξικοπηματίας" ΛΟΚατζής...

Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία Ιωάννης Τζιάκης είναι ο "διοικητής" της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), που στις 28 Σεπτεμβρίου καλούσε τους πολίτες σε πραξικόπημα.
Σύμφωνα με...
δημοσίευμα από το protothema.gr ο πατέρας του Ιωάννη Τζιάκη ήταν αντιστράτηγος της Χούντας. Ο πατέρας Τζιάκης, ανώτατος στρατιωτικός στις κυβερνήσεις του πραξικοπηματία Παπαδόπουλου έκανε καριέρα επί Χούντας μέχρι την αποστρατεία του από τον Ιωαννίδη.
Ο Ιωάννης Τζιάκης, σημερινός «διοικητής» της ΚΕΕΔ πήγε σχολείο στη Λεόντειο όπου τότε φοιτούσαν πολλά τέκνα ανωτάτων στρατιωτικών. Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, ο Ιωάννης Τζιάκης ήταν συμμαθητής με τον Αλέξανδρο Σπαρτίδη, έναν από τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ο Σπαρτίδης δολοφονήθηκε στις 17 Νοεμβρίου του 1973 σε ενέδρα ελεύθερων σκοπευτών της στρατιωτικής φρουράς που ήταν ακροβολισμένοι στην ταράτσα του κτιρίου του ΟΤΕ.

Παρά το γεγονός ότι έζησε τις συνέπειες της απρόκλητης δολοφονίας ενός 16χρονου παιδιού -του συμμαθητή του Αλέξανδρου Σπαρτίδη- από τη Χούντα των συνταγματαρχών την οποία υπηρετούσε ο πατέρας του, ο Ιωάννης Τζιάκης αποφάσισε να σταδιοδρομήσει στο Στρατό.
Εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από την οποία αποφοίτησε ως αρχηγός τάξης του 1979. Πρώτος μεταξύ ίσων, ο κ. Τζιάκης ορκίστηκε ανθυπολοχαγός, έχαιρε εκτίμησης και σεβασμού απ' όλους τους συμμαθητές του ένας εκ των οποίων είναι ο επίσης καταδρομέας σημερινός αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος. Υπό κανονικές συνθήκες, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού θα μπορούσε να είναι ο «πραξικοπηματίας» Ιωάννης Τζιάκης. Είναι σχεδόν νομοτελειακό, τουλάχιστον στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία, ο αρχηγός τάξεως να φτάνει μέχρι τα ανώτατα αξιώματα και πολλές φορές να ορίζεται ως αρχηγός κλάδου.

Στην περίπτωση του κ. Τζιάκη η πορεία προς την κορυφή ανακόπηκε όταν ο επικεφαλής της ΚΕΕΔ παραιτήθηκε από το στράτευμα την εποχή που έφερε τον βαθμό του συνταγματάρχη. Σοβαρά οικογενειακά προβλήματα και άλλοι λόγοι φαίνεται ότι τον οδήγησαν στην απόφαση να αποχωρήσει από τον στρατό.

Παρά το γεγονός ότι αποστρατεύθηκε, ο κ. Τζιάκης ουδέποτε απομακρύνθηκε ουσιαστικά από το ρόλο του στρατιωτικού. «Έχουμε ορκιστεί πίστη στην πατρίδα και το Σύνταγμα. Ο όρκος δεν τελειώνει όταν αποστρατεύεσαι. Ορκίζεσαι διά βίου», είπε ο ίδιος ο «διοικητής» της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων.

Σήμερα ο «διοικητής» της ΚΕΕΔ αντιμετωπίζεται ως επίδοξος πραξικοπηματίας από την ηγεσία της ελληνικής Δικαιοσύνης. Ο Άρειος Πάγος έδωσε εντολή για διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας με σκοπό να αποσαφηνιστεί αν με τις προτροπές του να πέσει η κυβέρνηση και να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε αξιόποινες πράξεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: