21.10.13

Οι σχέσεις του Α. Πάλλη με την αστυνομία ...


Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί τα πρόσφατα ευρήματα στο μουσείο του φυγόδικου Πάλλη δεν είχαν εντοπιστεί κατά τη διάρκεια των ερευνών του Απριλίου, όταν ακόμα ο επιχειρηματίας εμφανιζόταν ως συνεκδότης εφημερίδας και στενός συνεργάτης του προφυλακισμένου εφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη

Τον...
Απρίλιο του 2013, όταν οι άνδρες της κρατικής ασφάλειας ερεύνησαν για πρώτη φορά το «μουσείο» του Αναστάσιου Πάλλη, εντόπισαν 52 όπλα χωρίς παραστατικά και, αντιστρόφως, 27 παραστατικά χωρίς όπλα. Παρότι από την αστυνομία δεν υπήρξε τότε επίσημη ανακοίνωση για την υπόθεση, πληροφορίες έκαναν λόγο για κατοχή «ανενεργών όπλων», τα οποία είχαν χαρακτηριστεί ως «συλλεκτικά». Παρ' όλα αυτά γνώστες του αντικειμένου αναφέρουν πως τα όπλα είχαν χαρακτηριστεί «ανενεργά» βάσει των τεχνικών παρεμβάσεων που είχαν υποστεί και όχι βάσει των εγγράφων που τα «βαφτίζουν» έτσι, αφήνοντας σοβαρές υπόνοιες για αδιαφανείς σχέσεις του Πάλλη με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.



Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εκκαθαρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία με εντολή του Νίκου Δένδια, προκειμένου να διασφαλιστεί «η αντικειμενικότητα στην έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων», μετακινήθηκε και ο προϊστάμενος του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Αντώνης Δουκάκης. Λίγες ημέρες μετά τις συλλήψεις των στελεχών της Χ.Α. άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησαν έρευνα στο Τμήμα Όπλων της Κρατικής Ασφάλειας, το οποίο διά του προϊσταμένου του είχε χορηγήσει τα απαραίτητα παραστατικά για τα «συλλεκτικά» όπλα του καταζητούμενου Πάλλη.



Ο Αν. Δουκάκης δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς από το 2005, όταν υπηρετούσε ως υπασπιστής του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη, είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε «μη σύννομες ενέργειες» που αφορούσαν σχέσεις του με νυχτερινά κέντρα.



Ο Aν. Δουκάκης ήταν πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παγκρατίου και είχε προσωπική γνωριμία με τον Γ. Βουλγαράκη αλλά και με άλλους πολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας. Παλαιότερα είχε υπηρετήσει στην Υποδιεύθυνση Επισήμων, σε αστυνομικές υπηρεσίες στη Χαλκιδική, στο Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, στο γραφείο διανομής ασυρμάτων στο κτήριο της λεωφόρου Αλεξάνδρας και πριν από ένα χρόνο τοποθετήθηκε στο Τμήμα Όπλων και Εκρηκτικών.



Τα ερωτήματα πλέον που αφορούν τη σχέση του τμήματος με τον Αν. Πάλλη έχουν να κάνουν με το πώς πολεμικά όπλα «βαφτίζονταν» κυνηγετικά και το πώς με την απλή αφαίρεση ενός κλείστρου ένα σύγχρονο όπλο μετατρεπόταν αυτομάτως σε «συλλεκτικό». Ταυτόχρονα με τις έρευνες για τα όπλα του Αν. Πάλλη οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να εντοπίσουν και τους υπεύθυνος για τη μη ανάκληση των αδειών μετά την άσκηση ποινική δίωξης και την εξαφάνιση του επιχειρηματία.



Μετά την αποκάλυψη των κρυφών φορτίων στις εγκαταστάσεις του μουσείου, επανέρχονται στο προσκήνιο παλαιότερες καταγγελίες που καταλόγιζαν στον Πάλλη ότι σχετίζεται με πρώην και νυν αξιωματικούς της αστυνομίας, οι οποίοι υπήρξαν, μεταξύ άλλων, και πράκτορες της ΕΥΠ και στελέχωσαν κάποτε το γραφείο που χειρίστηκε την υπόθεση του Απόστολου Βαβύλη.



Ακόμη θα ελεγχθεί και η καταγγελία πως ο Πάλλης προσπάθησε να κάνει εισαγωγή θωρακισμένων αυτοκινήτων για χρηματαποστολές, αλλά και όπλων, εκμεταλλευόμενος τον βαθμό διείσδυσής του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης την εποχή που με την ευλογία του μοναχού Εφραίμ εμφανιζόταν και ως οικονομικός διαχειριστής της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.


Αναπάντητο όμως παραμένει το ερώτημα γιατί τα πρόσφατα ευρήματα στο μουσείο του φυγόδικου Πάλλη δεν είχαν εντοπιστεί κατά τη διάρκεια των ερευνών του Απριλίου, όταν ακόμα ο επιχειρηματίας εμφανιζόταν ως συνεκδότης της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" και στενός συνεργάτης του προφυλακισμένου εφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη. Ήταν η εποχή που ο κατά δήλωσή του «εφοπλιστής» είχε τη δυνατότητα να απαιτεί και να απολαύει ακόμη και αστυνομικής προστασίας από την ΕΛ.ΑΣ. καθώς, μέχρι την ημέρα που η εισαγγελία εξέδωσε το εις βάρος του ένταλμα σύλληψης, ο Αναστάσιος Πάλλης διέθετε αστυνομικό φρουρό για την προσωπική του ασφάλεια.


Του Πέτρου Κατσάκου
ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: