22.10.13

Οι εκλογές δεν αποτελούν επιχείρημα...

Μπακογιάννη κατά Μπαλτάκου...

Βέβαιη ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα μπορεί να αποδώσει καρπούς εάν γίνει με σοβαρότητα εμφανίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη τονίζοντας ότι οι δανειστές γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ...
δυνατότητα για άλλες υφεσιακές πολιτικές. Προειδοποίησε όμως ότι είναι λάθος το επιχείρημα των εκλογών-εάν πέφτει στο τραπέζι- ενώ κάλεσε τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Τάκη Μπαλτάκο να σωπάσει (σχολιάζοντας τις δηλώσεις του ότι το Μνημόνιο αποτελεί μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας).

Σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε "πισωγύρισμα με τεράστιο κόστος" το ενδεχόμενο εκλογών στην Ελλάδα σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν αποτελούν σωσίβια λέμβο. "Εγώ δεν θα το χρησιμοποιούσα ως επιχείρημα στη διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους-είναι λάθος, στο τέλος θα μας πουν κάντε ό,τι θέλετε, δεν μας ενδιαφέρει" είπε η βουλευτής σημειώνοντας ότι οι ευρωπαίοι πλέον έχουν χτίσει τείχος προστασίας τους έναντι του κινδύνου.

Επανέλαβε ότι πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές και όχι άλλα δημοσιονομικά μέτρα. "Δεν θα πάρουμε οριζόντια μέτρα" είπε αλλά αναφερόμενη στο ζήτημα των επικουρικών συντάξεων τόνισε ότι παραμένει ανοιχτό. Κληθείσα να σχολιάσει τις κινήσεις του Γιάννη Στουρνάρα είπε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει υπουργό, ο οποίος έχει σηκώσει το βάρος των αποφάσεων και τώρα θα πρέπει να το συνεχίσει, διορθώνοντας πτυχές της πολιτικής που ακολουθήθηκε.

Για τον Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε ότι δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει, ότι δεν έχει εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση καθώς και ότι ούτε ο ίδιος επιθυμεί την εκλογή του στην πρωθυπουργία ή να αναλάβει ευθύνες. Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε: "θα συμβούν δύο καλά από αυτή την υποψηφιότητα- θα προσαρμοστεί στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα και επιστρέφοντας στη χώρα θα έχει πείσει τα κόμματα που τον υποστηρίζουν στην Ευρώπη να μην καταψηφίζουν την χρηματοδότηση της Ελλάδας"...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: