13.10.13

Σόιμπλε: Νέα κυβέρνηση στη Γερμανία ως τα μέσα Νοεμβρίου...



Οι συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης είναι σε καλό δρόμο και η νέα πολιτική ηγεσία της Γερμανίας θα πρέπει να είναι σε ισχύ έως τα μέσα Νοεμβρίου, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Το ...
ασαφές γενικό αποτέλεσμα των εκλογών πριν από τρεις εβδομάδες παρά τη πολύ μεγάλη νίκη της καγκελαρίου Μέρκελ αναγκάζει τους συντηρητικούς να αναζητούν τη συνεργασία για ένα μεγάλο συνασπισμού είτε στις τάξεις των Σοσιαλδημοκρατών του SPD είτε μεταξύ των Πρασίνων.

Ο Σόιμπλε είπε ότι αναμένεται να γίνει σαφές εντός της επόμενης εβδομάδας ποιος θα είναι ο συνεργάτης του συνασπισμού των Συντηρητικών και εξέφρασε την ελπίδα οι συνομιλίες να ολοκληρωθούν σύντομα. «Πιστεύω ότι θα κυλήσει πιο γρήγορα από ό, τι νομίζετε. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια νέα κυβέρνηση από τα μέσα περίπου του Νοεμβρίου», είπε σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο των συναντήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο Σόιμπλε, ο οποίος έχει δηλώσει την επιθυμία να παραμείνει στη θέση του υπουργού Οικονομικών και στη νέα κυβέρνηση, δήλωσε την Παρασκευή ότι η Γερμανία είχε δεσμευτεί να βρεθεί ένας τρόπος να προχωρήσει η τραπεζική ένωση πριν από το τέλος του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: