12.10.13

Ο Σαμαράς παραδέχθηκε με καμάρι ότι έλειπε η πολιτική βούληση αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής!....



Aπόσπασμα από τη χθεσινή, παραληρηματικού χαρακτήρα, ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας:

Μετά το έγκλημα στο Κερατσίνι, η Πολιτεία έδειξε...
ένα πρόσωπο πολύ διαφορετικό απ’ ό,τι ως πρόσφατα. Κινήθηκε αμέσως, μέσα σε λίγες ώρες συνέλαβε το δράστη, του απήγγειλε κατηγορίες, έψαξε για συνεργούς του, απήγγειλε και σε εκείνους κατηγορίες! Κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει ποτέ ως τώρα σε τέτοιες πράξεις εγκληματικής βίας.

Επίσης κάναμε ό,τι δεν είχε γίνει ποτέ σε χώρα της Ευρώπης: Η Δικαιοσύνη συνέλαβε, απέδωσε κατηγορίες και προφυλάκισε βουλευτές που ενέχονται σε υποθέσεις βίας.

Κι όλα αυτά έγιναν με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο! Φάνηκε, δηλαδή, ότι υπάρχει ήδη επαρκές νομικό οπλοστάσιο από τη Δημοκρατία μας που επιτρέπει στην Πολιτεία να την προστατέψει τη Δημοκρατία και να προστατέψει και τη δημοκρατική νομιμότητα. Εκείνο που έλειπε ήταν η Πολιτική βούληση!

Και τώρα δείξαμε ότι υπάρχει πλέον και Πολιτική βούληση. Κι αυτό είναι σημαντικό βήμα προς τα μπρός.

Σχόλιο : Μην διαβάσετε μόνο μια φορά την παραπάνω δήλωση. Θα σας χρειαστούν 2-3 αναγνώσεις για να διαπιστώσετε το εύρος του κυνισμού και του θράσους του Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός της χώρας παραδέχθηκε ότι το αίμα κυλούσε στους δρόμους όλον αυτόν τον καιρό γιατί δεν υπήρχε πολιτική βούληση! Καμαρώνει μάλιστα γιατί το νομικό πλαίσιο υπήρχε αλλά κανείς δεν το αξιοποιούσε.

Καμαρώνει σε α' πληθυντικό («κάναμε») για το ότι πρώτη φορά στην Ευρώπη συνελήφθησαν βουλευτές και δεν του πάει το μυαλό στο ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν χρειάστηκε ποτέ να αντιμετωπίσουν ένα κόμμα που προσιδιάζει σε εγκληματική οργάνωση. Καμαρώνει για την πιο θλιβερή πρωτιά της χώρας σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο.

Φαντάζομαι ότι η οικογένεια του Παύλου Φύσσα και οι οικογένειες των άγνωστων μεταναστών θα ενθουσιάστηκαν από τη συγκεκριμένη δήλωση. Φαντάζομαι ότι είναι πολύ...ευχάριστο να ακούς τον πρωθυπουργό να σου λέει ότι χάθηκε το παιδί σου γιατί δεν υπήρχε πολιτική βούληση για το αυτονόητο!

Γενικά, είναι εκπληκτικό να ακούς το 2013 ότι οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν μόνο όταν υπάρχει πολιτική βούληση. Διάκριση των εξουσιών αλά ελληνικά. Και φταίει η Μέρκελ...

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: