23.10.13

Ένταλμα σύλληψης κατά Παλαιοκώστα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας...

Σύμφωνα με τις αρχές, εμπλέκεται στην αιματηρή συμπλοκή που έγινε στη Λιβαδειά, τον Φεβρουάριο του 2011, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Ένας από τους...
δράστες της αιματηρής ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς, που έγινε στον δρόμο Λιβαδειάς- Αράχοβας, στις 6 Φεβρουαρίου 2011, όπου τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, φέρεται πως είναι ο δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας που καταζητείται από τις αστυνομικές αρχές. Πιο συγκεκριμένα, ο Β. Παλαιοκώστας ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους δύο δράστες που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, από το οποίο «γάζωσαν» με καλάσνικοφ τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν.

Εις βάρος του διαβιβάστηκε από τον ανακριτή Λιβαδειάς, προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες, ένταλμα σύλληψης που αφορά στις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας από κοινού, και άλλα αδικήματα.

Η αιματηρή συμπλοκή

Την 6 Φεβρουαρίου του 2011, στις 11.45 το πρωί, εποχούμενη περιπολία του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς εντόπισε, στην περιφερειακή οδό Λιβαδειάς- Αράχοβας, ΙΧΕ αυτοκίνητο, μάρκας AUDI A4, να κινείται προς Αράχοβα και το θεώρησαν ύποπτο. Σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε και όπως διαπιστώθηκε οι πινακίδες κυκλοφορίας του ανήκαν σε άλλο όχημα, γι” αυτό δόθηκε σήμα και ξεκίνησε καταδίωξη.

Στο 7ο χιλιόμετρο του οδικού άξονα Λιβαδειάς-Αράχοβας, οι δράστες σταμάτησαν το όχημα πάνω σε στροφή και ο συνοδηγός βγήκε έξω και πυροβόλησε πολλές φορές εναντίον συμβατικού αυτοκινήτου της Ασφάλειας, από απόσταση περίπου 100 μέτρων. Οι αστυνομικοί, αφού ακινητοποίησαν το αυτοκίνητό τους, ανταπέδωσαν τα πυρά, ωστόσο από τη συμπλοκή τραυματίστηκε ο οδηγός του περιπολικού στον αριστερό μηρό, ενώ οι δύο δράστες διέφυγαν. Στο σημείο της συμπλοκής περισυλλέχτηκαν 23 κάλυκες από καλάσνικοφ.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, και μετά από ευρεία επιχείρηση στην περιοχή, το αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε εγκαταλελειμμένο έξω από τη Χαιρώνεια Βοιωτίας. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες έκλεψαν από την περιοχή άλλο ΙΧ αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: