30.10.13

Στην Αθήνα ο Λαβρόφ για ΟΣΕ και φυσικό αέριο....



Λίγους μήνες πριν την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα (την 1η Ιανουαρίου 2014), ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα με τις συνομιλίες να επικεντρώνονται στις ...
εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και την αναθέρμανση των διμερών σχέσεων.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Με την ολοκλήρωση της κατ’ ιδίαν συνάντησης, Βενιζέλου- Λαβρώφ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η υπογραφή διμερών συμφωνιών και δηλώσεις των δύο ανδρών σε δημοσιογάφους,.

Οι κύριοι Βενιζέλος και Λαβρώφ θα κηρύξουν την έναρξη του Συμποσίου «ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι σύγχρονες σχέσεις Ελλάδος- Ρωσίας», όπου θα απευθύνουν χαιρετισμό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Εθνικής Δόξας και του Ιδρύματος Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, πρόεδρος - Ιδρυτής του Παγκοσμίου Κοινωνικού Φόρουμ «Διάλογος των Πολιτισμών» και πρόεδρος ΑΜΕ «Ρωσικοί σιδηρόδρομοι» Βλαντίμιρ Γιακούνιν.

Εκτός των εξελίξεων στον κλάδο της ενέργειας, που θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών του ρώσου υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, θα συζητηθεί επίσης το αίτημα της Μόσχας για διευκόλυνση ρώσων πολιτών στην έκδοση θεωρήσεων εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ θα έχει συνάντηση το απόγευμα και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: