7.10.13

Να παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη της Χ.Α...


...ζητούν αντιρατσιστικές οργανώσεις...

Ως πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, θα διεκδικήσουν να παραστούν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η Πακιστανική Κοινότητα, καθώς έχουν...
στα χέρια τους πλήθος τεκμηριωμένων καταγγελιών, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου.


Με αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες της Διεθνούς Αντιφασιστικής Συνάντησης που διοργάνωσε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, στη διήμερη Συνάντηση διαπιστώθηκε ότι ο τρόπος που χειρίζεται η κυβέρνηση την υπόθεση της Χρυσή Αυγής και οι δικαστικές αποφάσεις για μη προφυλάκιση τριών βουλευτών της, δεν εμποδίζει ουσιαστικά τη φασιστική οργάνωση. Σε αυτό το πλαίσιο, ζητούν να παραστεί ως πολιτική αγωγή η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα και το σύνολο των αντιφασιστικών οργανώσεων, που έχουν πλήθος τεκμηριωμένες και στοιχειοθετημένες καταγγελίες.

Επίσης, απαιτούν να κλείσουν τα γραφεία της ΧΑ, να σταματήσει η κρατική της χρηματοδότηση και να αποκαλυφθούν οι επιχειρηματίες που χρηματοδοτούν κρυφά τη ΧΑ. Προϋπόθεση για κάτι τέτοιο, τόνισε ο κ. Κωνσταντίνου, είναι «να πέσει η κυβέρνηση του Σαμαρά και Δένδια, γιατί τόσο οι ίδιοι όσο και η πολιτική τους αποτελούν εμπόδιο στη διαδικασία».

Στη Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση σημειώθηκε μεγάλη συμμετοχή και έγιναν παρεμβάσεις από εκπροσώπους αντιφασιστικών κινημάτων από τη Βρετανία, την Αυστραλία, τη Δανία, την Πολωνία, την Καταλονία, τη Γαλλία, την Κύπρο και τη Γερμανία.

Αποφασίστηκε Παγκόσμια Ημέρα Κινητοποίησης κατά του Φασισμού στις 22 Μαρτίου 2014, όπου εκτός των παραπάνω, δήλωσαν συμμετοχή αντιπρόσωποι από την Ιταλία, την Αυστρία, τις ΗΠΑ, τη Λιθουανία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: