26.10.13

Ετερο-βαρής ...






Μπορεί οι βουλευτές της Ν.Δ. να μη βγήκαν δημοσίως να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την προγραμματική συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ (και πώς θα μπορούσαν άλλωστε, αφού...
τουλάχιστον στο ΠΑΣΟΚ συνεδριάζουν τα κομματικά όργανα, ενώ στη Ν.Δ. μία στο τόσο και τότε πάλι οι περισσότεροι επιλέγουν το δρόμο της σιωπής εδώ που τα λέμε), αυτό δεν σημαίνει όμως ότι στο παρασκήνιο δεν έλεγαν τα χειρότερα.
Το φυσάνε και δεν κρυώνει ακόμη πολλοί, όχι τόσο για το γεγονός ότι συγκυβερνούν με τον αιώνιο αντίπαλο, όσο γιατί θεωρούν ότι έχει δυσανάλογο μερίδιο στη δικομματική. «Αντί να μας λέει κι ευχαριστώ που τον έχουμε διασώσει από την πολιτική αφάνεια και από τη φυλακή ο Βενιζέλος, τον παρακαλάμε εμείς να συνεχίσει να μας στηρίζει, λες και έχει καμία άλλη επιλογή», έλεγε έμπειρο γαλάζιο στέλεχος στην «Κ.Ε.». Στην παρατήρηση ότι επί τρικομματικής το μέγαρο Μαξίμου φερόταν ηγεμονικά απέναντι στους κυβερνητικούς εταίρους, σχολίασε: «Δεν έγινε εξαρχής μια συμφωνία πάνω σε έντιμους και καθαρούς όρους για το ποιος είναι ο ρόλος του βασικού εταίρου και ποιος των υπολοίπων, γι' αυτό καταλήγουμε να ασχολούμαστε με παιχνίδια εξουσίας».

Β. ΣΑΜ.

“Πολιτικά Παρασκήνια” (enet.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: