10.10.13

«Πρόβα τζενεράλε» πριν από τη σύγκρουση κορυφής...



 Εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η αντιπαράθεση πλέον δείχνει να οδηγείται στα άκρα και αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο διάστημα κατά την...
προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο πρωθυπουργός με την ομιλία του την Παρασκευή το μεσημέρι στην συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ αναμένεται να σηκώσει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα αναφερθεί στην θεωρία των δύο άκρων αλλά και στην στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβερνητική πρόταση για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Στο Μαξίμου εκτιμούν πως με την ολομέτωπη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ θα συσπειρώσουν την βάση του κόμματος η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις παρουσιάζει διαρροές ψηφοφόρων κυρίως προς τα δεξιά της ΝΔ.

Την ίδια σκληρή γραμμή ακολουθούν και στην Κουμουνδούρου με τις ανακοινώσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σήμερα (10/10) τη δική του τροπολογία στη Βουλή για το θέμα της χρηματοδότησης στην οποία εκτιμά πως θα έπρεπε να είχε γίνει πρώτα διαβούλευση για το επίμαχο θέμα και στην νομοθετική ρύθμιση να αναφέρεται το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Νέα αντιπαράθεση για το ενδεχόμενο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων

Την ίδια ώρα η Κουμουνδούρου επαναφέρει το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων σε πολιτικά κόμματα, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Realnews. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με γραπτή ανακοίνωση ρωτά την κυβέρνηση εάν «πραγματοποιούνται σήμερα υποκλοπές» με το γραφείο Τύπου του υπουργού Δημόσιας Τάξης να τονίζει ότι «δεν υπάρχει ζήτημα παρακολουθήσεων πολιτικών κομμάτων από την ΕΥΠ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «μείζον ζήτημα δημοκρατίας» αναδεικνύουν τα αναπάντητα ερωτήματα για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, ερωτήματα, όπως αυτά προκύπτουν τόσο από τις δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη για κοριούς της ΕΥΠ και την προσπάθεια εμπλοκής βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Άρη Σπηλιωτόπουλου για τη δράση της ΕΥΠ.

«Για μία ακόμη φορά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να άγεται και να φέρεται από τις ποικιλώνυμες συνιστώσες της, με αποτέλεσμα άλλα να διαψεύδει τη μία ημέρα και άλλα να υποστηρίζει την άλλη» ανέφερε νωρίτερα το γραφείο Τύπου του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια. «Είναι σαφές ότι ζήτημα παρακολουθήσεων πολιτικών κομμάτων από την ΕΥΠ και υποκλοπών συνομιλιών τους δεν υπάρχει. Υπάρχουν άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου και έρευνες από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για παράνομες ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα».

Παράλληλα, το γραφείο Τύπου του υπ. Δημόσιας Τάξης υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, «κατεχόμενος από αντιπολιτευτικό οίστρο, υιοθετεί απίστευτα σενάρια συνωμοσίας. Καλούμε λοιπόν και πάλι την ηγεσία του να επανέλθει στη σοβαρότητα και εάν διαθέτει οιοδήποτε στοιχείο να το καταθέσει στις δικαστικές αρχές. Σε διαφορετική περίπτωση, ας σταματήσει να συμπράττει σε συζήτηση «καφενειακού» επιπέδου που εκθέτει όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης ότι έστω και με καθυστέρηση αποφάσισε να απαντήσει στα ερωτήματα της Κουμουνδούρου. «Η δήλωσή του πως δεν παρακολουθούνται πολιτικά κόμματα από την ΕΥΠ, κρατείται και καταγράφεται. Φανταζόμαστε ότι το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία του κρατικού μηχανισμού» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: