21.10.13

«Υπάρχει και η Ελλάδα που βοηθάει»...





Ιδιαίτερα σημαντική είναι η σημερινή ημέρα για την Ελλάδα και το ποδόσφαιρό της, όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατά την παρουσίαση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με την Unicef.
Σίγουρος ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού και όχι μόνο θα...
ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Ολυμπιακού και της Unicef για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας στην παρουσίαση της συνεργασίας με τον Οργανισμό.

Ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ τόνισε ότι ο σύλλογος θα προσπαθήσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να προσφέρει περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ για όλα αυτά που θέλουν τα παιδιά για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, ενώ προανήγγειλε βοήθεια και από το Olympiacos Foundation που θα αναλάβει δράση σε λίγο καιρό.

Από την πλευρά του, ο Λάμπρος Κανελλόπουλος (πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef) παρουσιάστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία αυτή και ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Μαρινάκη για την πρωτοβουλία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απομένουν λεπτομέρειες για να παίξει κανονικά ο Ολυμπιακός με τη νέα φανέλα με το λογότυπο της Unicef στο μεθαυριανό παιχνίδι με την Μπενφίκα για το Champions League.

Η συνεργασία της Unicef με τον Ολυμπιακό γίνεται με ορίζοντα δύο ετών. Τη φετινή σεζόν θα είναι στο μπροστινό μέρος της φανέλας και την επόμενη σεζόν υπάρχει συμφωνία να τοποθετηθεί το λογότυπο, χωρίς ακόμα να διευκρινιστεί σε ποιο σημείο θα γίνει αυτό.

Από την πλευρά τους, στην Unicef δεν ευελπιστούν ότι θα βοηθηθούν μόνο τα παιδιά και θα καταφέρουν να εισχωρήσουν σε κάποιους τομείς με τη βοήθεια του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις στην παρουσίαση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με την Unicef

Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος του Ολυμπιακού

«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω τον πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef, κ. Κανελλόπουλο, τους εκπροσώπους της και φυσικά όλους εσάς. Από την ίδρυση του Συλλόγου μας το 1925, ο Ολυμπιακός ως ποδοσφαιρική ομάδα εκπροσωπεί μια ιδέα, ένα κίνημα, μια δέσμη αξιών που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, ωσάν να ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας. Αυτές είναι οι αξίες πάνω στις οποίες θέλουμε να βασίσουμε τη νέα μας συνεργασία με τη UNICEF. Η έναρξη αυτής της συνεργασίας είναι πολύ σημαντική για τη χώρα μας. Ο Ολυμπιακός, ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός της Ελλάδας, η ταυτότητα των μισών Ελλήνων, θα προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά της Ελλάδας και ολόκληρου του κόσμου. Στα επόμενα δύο τουλάχιστον χρόνια έχουμε αναλάβει την ευθύνη να διαθέσει περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, θα υπάρξει βοήθεια μέσω του Olympiacos Foundation.

Η συνεργασία μας με τη έχει διπλό μήνυμα: να σταθούμε όλοι στα παιδιά που τους λείπουν τα βασικά, το φαγητό και τα φάρμακα. Με τη βοήθεια του Ολυμπιακού θα εμβολιαστούν 50.000 παιδιά. Ταυτόχρονα, με τη συνεργασία στέλνουμε ένα μήνυμα ότι δεν υπάρχει η Ελλάδα μόνο της κρίσης, αλλά η Ελλάδα που απλώνει το χέρι και βοηθάει.

Το θεωρώ σημαντικό ότι η Ελλάδα δεν ζητάει μόνο βοήθεια, αλλά μπορεί να δώσει κιόλας, αρκεί να το θέλει. Ελπίζουμε να μας ακολουθήσουν και άλλοι σε αυτό τον δρόμο. Καλώ κάθε Έλληνα να κάνουμε ένα καλύτερο αύριο για τους Έλληνες και ολόκληρο τον κόσμο. Σας περιμένουμε όλους δίπλα μας και πιστεύουμε ότι θα την κερδίσουμε αυτή την προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός έχει μία παράδοση να κερδίζει και πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε και αυτό το στοίχημα».

Λάμπρος Κανελλόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef

«Είναι πολύ σημαντική η σημερινή ημέρα για την Unicef. Είναι μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο. Η Unicef που ιδρύθηκε πάνω στα ερείπια που άφησε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά. Να καταπολεμήσει την πείνα, την αρρώστια και ό,τι άλλο αφορά τα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Η σημερινή μέρα είναι μια μεγάλη ιστορική συνάντηση. Η Unicef και ο Ολυμπιακός, ένας σύλλογος που κουβαλά πολύ μεγάλο ιστορικό φορτίο στην νεοελληνική αθλητική ιστορία της χώρας μας και ανεκτίμητη συμβολή στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, έρχεται να αναδείξει τις ανθρωπιστικές αρετές, οι οποίες δεν είναι ασύμβατες με τον αθλητισμό.

Η πράξη έρχεται πραγματικά υπερβεί τα παρωχημένα στιγμιότυπα των περιστασιακών εκδηλώσεων. Ο Ρόλος του κ. Μαρινάκη σε αυτή την προσπάθεια είναι καθοριστικός. Έξω από τις ανθρωπιστικές δυνατότητες που εγώ τις γνωρίζω πολύ καλά, έχετε αναδείξει την αγάπη, την ελπίδα και άλλα θετικά θέματα που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα. Σήμερα που η Ελλάδα μαστίζεται από την κρίση, σε μία πρωτόγνωρη για εμάς κατάσταση, η προσφορά αυτή είναι μια προσφορά αγάπης από πλευράς Ολυμπιακού. Εμπράκτως δείχνει πως είναι πρωταγωνιστής σε μία τέτοια προσπάθεια.

Δίνεται άλλη διάσταση στο πως οι μεγάλες ομάδες μπορούν να ξεχωρίσουν έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Ο Ολυμπιακός μαζί με την Μπαρτσελόνα βρίσκονται στην ίδια γραμμή δράσης. Ξέρετε πόσο κουράγιο και αισιοδοξία θα βγει από τη σημερινή μας συνάντηση. Θέλω να πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία που μαστίζεται αυτή την περίοδο, και έχει ταλαιπωρηθεί στην πορεία όλων αυτών των ετών, θα είναι δίπλα στην προσπάθειά μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μαρινάκη, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα για τον συνδυασμό του αθλητισμού με τα ιδανικά. Σας ευχαριστώ, αυτή είναι μια ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία της Unicef στα 40 χρόνια που δρα στην Ελλάδα».

Κριστιάν Καρεμπέ, Σύμβουλος Στρατηγικής της Διοίκησης

«Για μένα είναι μία πολύ σπουδαία μέρα, μία σπουδαία πρωτοβουλία του Ολυμπιακού να συνεργαστεί με την Unicef. Επειδή έχω δουλέψει γνωρίζω πολύ καλά τι είναι η Unicef. Είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία για τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα. Ξέρουμε ότι ξεκινάμε μία συνεργασία με έναν οργανισμό που έχουμε τις ίδιες αξίες, προσπαθούμε να σώσουμε ζωές, να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και να δώσουμε καλύτερη εκπαίδευση σε αυτά. Θέλω να συγχαρώ τους κ.κ. Μαρινάκη και Κανελλόπουλο για την συνεργασία τους και είναι σημαντικός ο ρόλος τους. Έχουν ανοίξει έναν καινούργιο δρόμο και σας ευχαριστούμε που βρεθήκατε εδώ».

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: