7.10.13

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για τη διαθεσιμότητα ...


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με το Συντονιστικό Εκπροσώπων Συλλόγων Διοικητικών Υπαλλήλων και μελών ΔΕΠ ΑΕΙ. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Θεανώ Φωτίου και ...
Δημήτρης Αλεξόπουλος, η Έφη Καλαμαρά, υπεύθυνη τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και οι Σίσσυ Βελισσαρίου, Σταύρος Κωσταντακόπουλος και Μ. Σπαθής, καθηγητές ΑΕΙ, μέλη του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Η κυβέρνηση επιφέρει συντριπτικό χτύπημα σε οκτώ πανεπιστήμια της χώρας, ανάμεσα στα οποία είναι τα μεγαλύτερα ιστορικά πανεπιστήμια, αποστερώντας τους το απαραίτητο για τη λειτουργία τους υποστηρικτικό και διοικητικό προσωπικό. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει εκχώρηση ζωτικών δραστηριοτήτων στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τελικά επιβολή διδάκτρων» και πρόσθεσε: «Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπηρεσίες όπως: η φοιτητική μέριμνα, η φύλαξη, οι βιβλιοθήκες, τα κέντρα δικτύων καταρρέουν με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους φοιτητές τους διδάσκοντες και την κοινωνία. Το ΕΜΠ, του οποίου είμαι απόφοιτος και τιμώ, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα».

«Με τις αναιτιολόγητες, παράνομες και αντισυνταγματικές αυτές απολύσεις», αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «στερείται η νέα γενιά από αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου σπουδές και η χώρα από την απαραίτητη έρευνα για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξή της. Η κυβέρνηση έχει αντικαταστήσει τον αναγκαίο διάλογο με τα πανεπιστήμια με συνεχείς εισαγγελικές παρεμβάσεις καταργώντας το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ. Είμαστε αντίθετοι σ΄ αυτές τις ενέργειες»

«Θεωρούμε ότι η μάχη που δίνεται σήμερα στα πανεπιστήμια είναι κρίσιμη και ιστορικής σημασίας για τον τόπο. Θα συμβάλλουμε με τις δυνάμεις μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων φοιτητών και καθηγητών», καταλήγει.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: