9.10.13

Τα κρησφύγετα της Χρυσής Αυγής...

Η γιάφκα στον Ασπρόπυργο, το Σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι και η καφετέρια στους Αμπελόκηπους...


Κλιμακώνονται οι έρευνες μετά τις καταγγελίες προστατευόμενου μάρτυρα ο οποίος υπέδειξε...
διάφορες περιοχές ως «στέκια» των μελών της Χρυσής Αυγής που λειτουργούσαν είτε ως «γιάφκες», είτε ως χώροι εκπαίδευσης, είτε ως τόπος συνάντησης μελών του ακροδεξιού κόμματος με αστυνομικούς.

Παράλληλα, ο προστατευόμενος μάρτυρας προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με την δράση του βουλευτή Στάθη Μπούκουρα στην περιοχή της Νεμέας και την πιθανή αποθήκευση οπλισμού σε μοναστήρια, αναφέρει σε δημοσίευμα του το Βήμα.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς ο συγκεκριμένος μάρτυρας εμφανίζεται να γνωρίζει τα μυστικά της οργάνωσης και να καταθέτει λεπτομέρειες για τους χώρους απόκρυψης όπλων αλλά και τον τρόπο εκπαίδευσης των μελών της οργάνωσης .

Τα κρησφύγετα της Χρυσής Αυγής:

Το σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι
Στην κατάθεση του, ο μάρτυρας επισημαίνει πως κάθε Σαββατοκύριακο τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης έκαναν εκπαίδευσης σκοποβολής «σε ανοικτό χώρο δίπλα από το σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι ώστε να μην τραβήξουν οι δικοί μας πυροβολισμοί την προσοχή της Αστυνομίας».

Η αποθήκη στον Ασπρόπυργο
Ο πρώην χρυσαυγίτης, επισημαίνει πως στην περιοχή Αμμο Σουρέζα του Ασπροπύργου, τα μέλη του νεοναζιστικού μορφώματος μετέφεραν πιστόλια, πιστόλια εκτόξευσης ναυτικών φωτοβολίδων, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες και άλλου είδους οπλισμό πίσω από τις αποθήκες γνωστής εταιρείας κοντά στην Αττική οδό, με εντολή του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη. «Η αποθήκη ήταν περίπου 100-150 τ.μ. και τα κλειδιά της τα είχε ο Πατέλης», αναφέρει ο προστατευόμενος μάρτυρας.

Η καφετέρια στους Αμελόκηπους και ο ψηλός αστυνομικός
Ο προστατευόμενος μάρτυρας παράλληλα, κάνει λόγο και για συμμετοχή στις εκπαιδεύσεις με όπλα ενός αστυνομικού «περίπου 1,90 και γυμνασμένος ο οποίος συχνάζει σε café στους Αμπελόκηπους που είναι πίσω από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής». Οπως αναφέρει το Βήμα, στο εν λόγω κατάστημα σύχναζαν εκτός από τον αστυνομικό δύο πρώην και νυν βουλευτές της οργάνωσης από την κεντρική Ελλάδα όπως και συγγενής υψηλόβαθμου στελέχους της οργάνωσης που υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις.

Τα μοναστήρια του Μπούκουρα και τα όπλα
Τέλος, σύμφωνα με την κατάθεση ενός άλλου προστατευόμενου μάρτυρα, σε δύο μοναστήρια στις αρχαίες Κλεώνες είχαν κρυφθεί όπλα της Χρυσής Αυγής με εμπλοκή του βουλευτή Κορινθίας Στάθη Μπούκουρα. Μετά από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, δεν εντοπίσθηκαν όπλα, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την κατάθεση του μάρτυρα, καθώς μπορεί μετά την δολοφονία Φύσσα οι χρυσαυγίτες να μετακίνησαν τα όπλα σε κάποιο άλλο σημείο...
iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: