20.10.13

Διαψεύδει τον… εαυτό του ο Στουρνάρας...

stournaras
Μόλις λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του πως το Μνημόνιο είναι η μοναδική σοβαρή πρόταση που έχει κατατεθεί για την ελληνική κοινωνία, ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει πως θέλει μεν στήριξη από την τρόικα, αλλά...
χωρίς νέα μέτρα .


Τον ίδιο του τον.. εαυτό διαψεύδει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του πως το Μνημόνιο, είναι η μοναδική σοβαρή πρόταση που έχει κατατεθεί για την ελληνική κοινωνία, ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει πως θέλει στήριξη από την τρόικα αλλά χωρίς νέα μέτρα.

Ο κ. Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» αναφέρει πως περιθώρια για νέα μέτρα δεν υπάρχουν, ακόμη και στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος βοήθειας. «Νέο πακέτο θα πάρουμε μόνο εάν δεν συνοδεύεται με νέα δημοσιονομικά μέτρα. Διαρθρωτικά ναι», λέει ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, ζητεί την «επιείκεια» των εταίρων στο ελληνικό ζήτημα. «Δεν μπορεί να εξαντληθεί η δημοσιονομική και νομισματική αυστηρότητα στην Ελλάδα», λέει με νόημα ο υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος προφανώς στις διευκολύνσεις που ήδη έχουν γίνει σε Ιρλανδία και Ιταλία.

Ταυτόχρονα, ο κ. Στουρνάρας απευθύνει έκκληση για ψυχραιμία και στο εσωτερικό: «Διαπραγματευόμαστε σκληρά, όπως κάναμε πάντα. Απαιτείται όμως ρεαλισμός και ψυχραιμία απ’ όλες τις πλευρές. Παράλογα αιτήματα μόνο κακό κάνουν, σε μια στιγμή που οι αγορές αρχίζουν να εμπιστεύονται και πάλι την Ελλάδα».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: