30.10.13

Ο "συνιδρυτής" καίει τον Αρχηγό...

Ο "θεωρητικός" της Χρυσής Αυγής μηχανικός Γιάννης Περδικάρης επιβεβαιώνει σε βιβλίο του όσα...
δεν ομολογούν οι συναγωνιστές του - Για τη στρατηγική της οργάνωσης, ο συγγραφέας δεν μασάει τα λόγια του: "Ο τελικός πατριωτικός στόχος (της Χρυσής Αυγής) είναι η κατάργηση της δημοκρατίας και η κατίσχυσή της".

Αν για τους "προστατευόμενους" μάρτυρες που έχουν καταθέσει στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο Μιχαλολιάκος και η ομάδα του εκφράζουν αμφισβητήσεις και αφήνουν υπονοούμενα για την αξιοπιστία τους, εκείνον που δεν μπορούν να αμφισβητήσουν είναι ένας πολύ δικός τους άνθρωπος, συνοδοιπόρος του Αρχηγού από το 1974 μέχρι σήμερα, ο μηχανικός Γιάννης Περδικάρης. Πρόκειται για τον "θεωρητικό" της οργάνωσης, τον άνθρωπο που συνέταξε τα βασικά ιδεολογικά της κείμενα, από τη Διακήρυξη Ιδεολογικών Αρχών του 1986-1987 μέχρι το πρόγραμμα για τις εκλογές του 2012.

Ο Περδικάρης γεννήθηκε το 1954 και αρθρογραφεί από το 1982 στο περιοδικό "Χρυσή Αυγή", στην αρχή με το όνομά του και στη συνέχεια με το ψευδώνυμο Ιων Φιλίππου. Είναι, σύμφωνα με τη δική του αφήγηση, ένας από τους επτά "συνιδρυτές" της οργάνωσης στις 9.2.1986 και πολύ στενός συνεργάτης του Αρχηγού μέχρι σήμερα, παρά τις διαφωνίες και τις αποκλίσεις του. Είναι, κατά δήλωσή του, ο "παλαιός και καθαρόαιμος εθνικοσοσιαλιστής", ο Ελληνας "θεωρητικός του ναζισμού". Ξεκίνησε κι αυτός την καριέρα του από την "Τετάρτη Αυγούστου" του Πλεύρη επί χούντας και παραδέχεται τον ρόλο που έπαιξε η οργάνωση αυτή κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου...
Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: