14.10.13

Διαψεύδει ο Όλι Ρεν δημοσιεύματα περί χαλάρωσης του ελληνικού προγράμματος...



Τις επόμενες εβδομάδες θα εξετάσουμε και θα αποφασίσουμε σχετικά με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας και το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιο δημοσιονομικό κενό, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας Ολι Ρεν, προσερχόμενος στη...
συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, ο οποίος διαψεύδει μέσω του εκπροσώπου του δημοσιεύματα περί χαλάρωσης της δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

Ο επίτροπος Οικονομίας της Ε.Ε., προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο δήλωσε ότι «τις επόμενες εβδομάδες θα εξετάσουμε και θα αποφασίσουμε σχετικά με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας και το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιο δημοσιονομικό κενό».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος επισήμανε παράλληλα ότι κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο – όταν διαπιστώσουμε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα – θα εξετάσουμε το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους και τόνισε ότι θα εξετάσουμε όλα τα ζητήματα κατά σειρά, ώστε να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, όπως αναφέρει το πρακτορείο.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων δήλωσε ακόμη ότι ορισμένες χώρες θα μπορούσαν να προσαρμόσουν το ρυθμό της προσαρμογής λόγω των καλύτερων οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών και της βελτιωμένης οικονομικής διακυβέρνησης.

Ερωτηθείς για τις αναφορές στη Wall Street Journal περί εντάσεων μεταξύ της Ε.Ε. και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο επίτροπος δήλωσε ότι δεν ανταποκρίνονται πλέον στην πραγματικότητα. «Σήμερα, η σχέση είναι πολύ καλή και αποτελεσματική και εργαζόμαστε πολύ καλά με το ΔΝΤ».

Σάιμον Ο’ Κόνορ: Κατασκευασμένες οι δηλώσεις Ρεν για Ελλάδα

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπός του επιτρόπου, Σάιμον Ο’ Κόνορ διέψευσε δημοσιεύματα που είχαν δει το φως της δημοσιότητας μέσα στο Σαββατοκύριακο και είχαν επικαλεστεί δηλώσεις του επιτρόπου αναφορικά με τη δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας. Ο Ο’ Κόνορ μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, αναφέρει ότι «από τη στιγμή που ο Όλι Ρεν δεν έκανε κανένα σχόλιο για τη δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας όσο βρισκόταν στην Ουάσιγκτον, τα δημοσιεύματα του Τύπου για το θέμα αυτό φαίνεται ότι είναι εντελώς κατασκευασμένα».

Να θυμίσουμε πως στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δημοσιεύματα έφεραν τον Επίτροπο να δηλώνει από την Ουάσιγκτον ότι τώρα που τα ελλείμματα έχουν μειωθεί, υπάρχει η δυνατότητα να περιοριστεί ο ρυθμός της δημοσιονομικής προσαρμογής και έτσι να μην επιβληθούν νέα μέτρα στην Ελλάδα. Επίσης υπήρξαν αναφορές ότι ο Ρεν είχε δηλώσει πως ενδεχόμενα νέα μέτρα, θα είχαν δυσμενείς πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις και θα εμπόδιζαν την εξομάλυνση των συνθηκών στην ελληνική οικονομία και την επιστροφή της χώρας στην τροχιά της ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: