6.10.13

Πως μια «περίεργη» προαγωγή, σταμάτησε τις επιδρομές της Χρυσης Αυγης...


 ...στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου ...
Πέρα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά και την επιδρομή εναντίον του ΠΑΜΕ που αποτέλεσαν το αποκορύφωμα των επιθέσεων της Χρυσης Αυγης, ενδιαφέρουσες πληροφορίες φθάνουν και από...
το μέτωπο της Ιχθυόσκαλας όπου είχαν πραγματοποιηθεί επιθέσεις κατά Αιγυπτίων ψαράδων.

Οπως γράφει ο «ΒΗΜΑτοδότης» στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας το ακροδεξιό κόμμα έκανε τα πάντα για να μπορέσει να αποκτήσει επιρροή στην περιοχή αλλά και να εξασφαλίζει φθηνά ψάρια για τα συσσίτια μίσους.

Στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου εργάζονται αρκετοί αλλοδαποί ψαράδες και οι επιθέσεις ταγμάτων εφόδου αποτελούσαν καθημερινό φαινόμενο. Η δολοφονική απόπειρα κατά των Αιγύπτιων ψαράδων, πάντως, έδειξε διαφορετικές προθέσεις.

Λίγες ημέρες μετά το περιστατικό ο προφυλακισμένο βουλευτής, Γιάννης Λαγός, προειδοποιούσε «Από εδώ και στο εξής οι Αιγύπτιοι ψαράδες θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή».

Μάλιστα μετά από την επίσκεψη κλιμακίου της οργάνωσης με επικεφαλής τον Γιάννη Λαγό, τον Νοέμβριο του 2012, μια σειρά περίεργων συμπτώσεων ρίχνει φως στο πως στήθηκε ο μηχανισμός του κόμματος στην περιοχή.

Στην Ιχθυόσκαλα εργαζόταν ο Νίκος Κούζηλος, ξάδελφος του συνονόματου βουλευτή της Χρυσής Αυγής ο οποίος με απόφαση του διευθύνοντας συμβούλου του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας αναβαθμίστηκε σε επόπτη.

«Η τοποθέτηση αυτή» γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης και συνεχίζει «πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός πως ο κανονισμός που θα την επέτρεπε εγκρίθηκε τρεις μήνες μετά. Η θέση του επόπτη μέχρι τότε απαιτούσε πτυχίο ΤΕΙ, ωστόσο, ο κ. Κούζηλος, είναι απόφοιτος δημοτικού».

Μετά από αυτή την αναβάθμιση η Χρυσή Αυγή δεν ενόχλησε ξανά εργαζόμενους και εμπόρους στην Ιχθυόσκαλα.

πηγη ΒΗΜΑτοδοτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: