15.10.13

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα συμβιβαστούμε ως κυβέρνηση με τη συνέχιση του μνημονίου...

Δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα από τη μία στιγμή στην άλλη, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στα πρώτα βήματα μίας κυβέρνησης της αριστεράς. Δεσμεύτηκε πάντως για την επαναφορά του...
κατώτατου μισθού, όπως και των εργασιακών νόμων που κατήργησε το Μνημόνιο, μιλώντας για μέτρα με αναπτυξιακά αποτελέσματα. Και τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στρογγυλέψει τις θέσεις του και δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ως κυβέρνηση με τη συνέχιση του μνημονίου».

Σε συνέντευξη στο Star, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι Μνημόνιο και ΣΥΡΙΖΑ δεν συμβιβάζονται και προανήγγειλε την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με τους εταίρους.
Σε αυτό το πλαίσιο, δήλωσε βέβαιος ότι η Ευρωζώνη δεν πρόκειται να δείξει την έξοδο σε καμία χώρα – μέλος της, καθώς σε αυτήν την περίπτωση «θα πυροβολούσε τα πόδια της».

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος τόνισε ότι πιστεύει στο αναδιανεμητικό σύστημα, μίλησε για την ανάγκη παροχής κινήτρων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ χαρακτήρισε γενναία και ρεαλιστική την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

«H ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων δεν ‘περπατάει’», σημείωσε, ως προς τη ρητορική της κυβέρνησης για το ζήτημα της βίας.

Σε ερώτηση για διεφθαρμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν προσχωρήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποπέμψει κάποιο μέλος ή στέλεχος που έχει ενταχθεί στο κόμμα προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι βαρύνεται με λαδώματα και διαπλοκή. Προκάλεσε μάλιστα τον ερωτώντα να αναφέρει έστω και ένα μέλος ή στέλεχος που είναι διεφθαρμένο και σημείωσε ότι υπάρχει σπερμολογία και συκοφαντία γύρω από το θέμα αυτό, κάτι που όπως είπε οδηγεί σε περαιτέρω απαξίωση της πολιτικής ζωής της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ανοιχτός μόνο σε κόσμο που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ αλλά είναι ανοιχτός και σε μέλη της ΝΔ, είπε ο κ. Τσίπρας, αλλά διευκρίνισε, ότι κριτήριο είναι η εντιμότητα.

Σε νέα ερώτηση για το μνημόνιο ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι το βράδυ των εκλογών, αν τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα υπάρχει μνημόνιο γιατί θα το έχει καταργήσει ο λαός με την ψήφο του. Σχετικά με την δανειακή σύμβαση ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση, διευκρίνισε ότι το κόμμα του δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες και αν υποχρεωθεί να το κάνει, θα το κάνει μόνο και μόνο για να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια της πατρίδας και του λαού μας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το μεταναστευτικό, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι μία από τις κύριες αιτίες των μεταναστευτικών ροών είναι οι πόλεμοι και αναφέρθηκε στις ανθρωπιστικές τραγωδίες στη Μεσόγειο με θύματα ανθρώπους που θέλουν μιά καλύτερη ζωή. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ , ίσως μονοδιάστατα αναδείκνυε μόνο την ανθρωπιστική πλευρά του προβλήματος για να επισημάνει και τις άλλες πτυχές ,όπως την εγκληματικότητα και την ανεργία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το μεταναστευτικό είναι κεντρικό θέμα διαπραγμάτευσης στην ΕΕ και τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα , Ιταλία και η Ισπανία να αναλάβουν κοινή πρωτοβουλία επαναδιαπραγμάτευσης της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ.

Ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις σχετικά με τις υποθέσεις στις Σκουριές και της Μαρφίν, αφού καταδίκασε κατηγορηματικά τις εγκληματικές ενέργειες, τόνισε την ανάγκη να αποδοθεί το ταχύτερο δυνατό δικαιοσύνη , σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι είναι επιφυλακτικός απέναντι στα όσα λέγονται και γράφονται , αν δεν υπάρξουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την ενοχή ή όχι κάποιων προσώπων...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: