25.10.13

Ποιο ραδιομέγαρο, ο Σαμαράς έχει στα χέρια του το "πλιάτσικο" της Δ.Τ! ...

 
Και εκεί που όλοι περιμένουμε την εκκένωση του ραδιομεγάρου με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εγκαλείται (ή καλείται) ως άλλος Ηρακλής να καθαρίσει τον κόπρο από το πλιάτσικο της Δ.Τ.! Δεν το λέμε εμείς, το λέει...
με τον αποκαλυπτικό για τις προθέσεις μιας μερίδας του Μαξίμου τίτλο "Στον πρωθυπουργό το νέο “πλιάτσικο” της “Δημόσιας Τηλεόρασης” ο  factorx  από την ιστοσελίδα του antinews. Ιστοσελίδα από τις ελάχιστες που στήριξαν με πάθος το λουκέτο στην ΕΡΤ. 

Το δημοσίευμα δεν είναι τρεις-τέσσερις γραμμές αλλά ολόκληρη παράθεση των "κολεγιών", "κουμπαριών", σκοτεινών αναθέσεων, κ.λ.π. που γίνονται στη Δ.Τ. 
Το πρόβλημα τους δηλαδή δεν είναι το ραδιομέγαρο όπου παράγεται η πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση αλλά το νέο "φαύλο καθεστώς διαφθοράς" (όρος που επέβαλλε στην ατζέντα το Μαξίμου τον Ιούνιο του 2013) που στήνεται στη Δ.Τ. 
Αναδημοσιεύουμε το δημοσίευμα του antinews παρακάτω, έχει όμως σημασία να επισημάνουμε πως ο "καβγάς" γίνεται ενόψει της σύστασης του νέου φορέα της Δ.Τ. Και όχι της ΝΕΡΙΤ η οποία παραμένει ταμπέλα, ένα πουκάμισο αδειανό. 
Για τη Δ.Τ γίνεται η μεγάλη σφαγή, ποιος θα αναλάβει την υπερδιεύθυνση και θα έχει τον πρώτο λόγο στην ...κουτάλα της. Δεν είναι τυχαίος ο πλήρως απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο μεταφέρονται οι πληροφορίες πως αυτή την υπερδιεύθυνση στον φορέα που θα δημιουργηθεί με τις συμβουλές της ΚΑΝΤΩΡ θα τον αναλάβει ο Γ.Μπράμος. 
Α! Και δίπλα του όπως μας λένε θα βρίσκεται ή βρίσκεται ήδη η Β.Τσιλίκουνα.... 

Ιδού και οι καταγγελίες για το ...πλιάτσικο κατά antinews 

Το κατώφλι του Μαξίμου ετοιμάζονται να περάσουν σημαντικοί και κυρίως “καθαροί” – θεσμικοί εκπρόσωποι της τηλεοπτικής αγοράς προκειμένου να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να καταθέσουν στοιχεία για τις απευθείας αναθέσεις στον ενδιάμεσο φορέα της “ΔΤ” και τις “κολεγιές” με αντιπροσωπείες και εταιρείες παραγωγής με δεσμούς φιλίας και κουμπαριές από το παρελθόν. Ενώ λοιπόν ο πρωθυπουργός χρεώθηκε μέρος της απόφασης των συμβούλων του για το “μαύρο” της “αμαρτωλής” ΕΡΤ είτε για να βρεθούν οι 2.000 που ζητούσε η τρόϊκα, είτε για να σταματήσει επιτέλους το “πλιάτσικο” στο Ραδιομέγαρο, η νέα κατάσταση στον μπάσταρδο φορέα, τη “ΔΤ” δεν δείχνει να υπάρχουν προθέσεις να υπάρξει κάθαρση.

Το παρεάκι του υφυπουργού για τη Δημόσια Τηλεόραση, Παντελή Καψή, (που ενώ δηλώνει “θεσμικός” του οριστικού φορέα, της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., όποτε τον συμφέρει, λύνει και δένει ήδη από τώρα και μπλέκεται στα πόδια του ειδικού εκκαθαριστή Γκίκα Μάναλη), συμπληρώνεται από τον προσωπικό του σύμβουλο ΔΗΜΑΡίτη γνωστό και μη εξαιρετέο Γιώργο Μπράμο και άλλα στελέχη του σκληρού πυρήνα της ΕΡΤ που θα πολύ θα θέλαμε να ξεχάσουμε (και δεν μας αφήνουν). Και εξηγούμαστε. Βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν ξεκάθαρα ότι εδώ και τέσσερις μήνες στη δημόσια τηλεόραση γίνεται το “έλα να δεις” ενώ οι αναθέσεις “ πάνε σύνεφο” με τους παραγωγούς να εκλιπαρούν για μια συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά για να περιγράψουν τη νέα ζοφερή κατάσταση.

Κάντωρ …όπως η ΕΡΤ

Τρανταχτό παράδειγμα προθέσεων για αδιαφανείς διεργασίες, η ανάθεση στην ιδιωτική εταιρία ΚΑΝΤΩΡ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε. του έργου της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών υποστήριξης με στόχο την άμεση σύσταση και λειτουργία του ενδιάμεσου φορέα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης έως τη δημιουργία και τη μετάβαση στον νέο φορέα και ειδικότερα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της διαδικασίας επιλογής προσωπικού με συνολική δαπάνη 58.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ και φόρων.

Σύμφωνα με την απόφαση υπ’ αριθμόν 2809/Β της 11ης Σεπτεμβρίου η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 8 Οκτωβρίου στο υπουργείου Οικονομικών, ο Ειδικός Διαχειριστής Γκίκας Μαναλης, έχοντας υπόψη του «την άμεση ανάγκη παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών υποστήριξης προς το Ελληνικό

Δημόσιο, με στόχο την άμεση σύσταση και λειτουργία του ενδιάμεσου φορέα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης μέχρι τη δημιουργία και μετάβαση στο νέο φορέα και ειδικότερα ο σχεδιασμός και υλοποίηση της διαδικασίας επιλογής προσωπικού», αποφασίζει την ανάθεση του έργου στην εταιρεία «ΚΑΝΤΩΡ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε.», συνολικής δαπάνης 58.500,00€ (πενήντα οκτώ χιλιάδων και πεντακοσίων ευρώ) πλέον Φ.Π.Α και φόρων» Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος φορέας που ετοιμάζει η ΚΑΝΤΩΡ καταργεί όλες τις γενικές διευθύνσεις που υπήρχαν στο παρελθόν. Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία μόνο δύο γενικών διευθύνσεων, στις οποίες θα εμπεριέχονται όλες οι υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, η μία θα έχει κάτω από τη σκέπη της όλες τις διοικητικές υπηρεσίες και η δεύτερη υπό τον έλεγχό της τη Διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης, καθώς επίσης και το πρόγραμμα. Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα πανίσχυρο διευθυντήριο που θα έχει στη διάθεσή του και θα διαχειρίζεται τεράστια κονδύλια, τα οποία θα προορίζονται για την ενημέρωση αλλά και για το ψυχαγωγικό πρόγραμμα της τηλεόρασης.

Παραγωγές υψηλού κόστους …όπως της ΕΡΤ


Δεν προλαβαίνει ο μηχανισμός της “ΔΤ” και ο ειδικός διαχειριστής να εγκρίνει αποφάσεις «παράδοσης επεισοδίων εκτελεστών παραγωγής», για υπόλοιπα επεισόδια παραγωγών, που δεν παραδόθηκαν και δεν προβλήθηκαν, παρότι είχαν εγκριθεί από την ΕΡΤ. Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν:

* Για την εταιρεία Νίκος Πανουτσόπουλος 8 επεισόδια της σειράς εκπομπών FOTONET, που είχε εγκριθεί από 12 Ιουλίου 2012 και ο εκτελεστής παραγωγής δεν πρόλαβε να παραδώσει. Το κόστος ανέρχεται στα 18.400 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, έξοδα ταξιδιών (2.580 ευρώ ανά εκπομπή) και ασφαλιστικές εισφορές (350 ευρώ ανά εκπομπή).

* Για την Pausil Ypon Films- Μενέλαος Καραμαγγιώλης, η παράδοση 12 επεισοδίων της σειράς ντοκυμαντέρ «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους», με κόστος 18.200 ευρώ ανά επεισόδιο, πλέον ΦΠΑ.

* Για την εταιρεία Τάσος Ψαράς την παράδοση 4 επεισοδίων της σειράς «Εποχές και συγγραφείς», που είχε εγκριθεί από 16/1/2013, αξίας 12.390 ευρώ.

* Ανατίθεται στην Δ.Τόλη εκτέλεση παραγωγής ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο της σειράς City Folk 2013, αξίας 16.760 ευρώ.


Τρίποντα αξίας 2,3 εκατ. ευρώ

Σε αυτά, πρέπει να προστεθούν άλλα 2,3 εκατ. ευρώ, που εκταμιεύονται επιπλέον από τον κρατικό προϋπολογισμό και είναι το συνολικό κόστος, για τα δικαιώματα μετάδοσης του μπάσκετ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού (1,8 εκατ. συν ΦΠΑ).

Ενοικιάζονται μηχανήματα αντί 200.000 ευρώ!Την ίδια ώρα πανάκριβα μηχανήματα που έχουν αποκτηθεί από την ΕΡΤ όπως βαν High Definition OB για μεταδόσεις υψηλής ευκρίνειας (για αθλητικές μεταδόσεις) αλλά και φορητές κάμερες High Definition μαζί με τα παρελκόμενα “σαπίζουν” σε αποθήκες-λυόμενα χωρίς κλιματισμό, (όπου αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες το καλοκαίρι) στο πίσω προαύλιο των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη.

-Με απόφαση από τις 30/09/2013 εγκρίνεται το ποσό των 79.500 ευρώ για ενοικίαση μηχανημάτων μοντάζ και ήχου από την εταιρεία “Telmaco” για μόλις 3 μήνες:
-Στις 2 Οκτωβρίου 2013 εγκρίθηκε για τον καθαρισμό των κτηρίων της ΕΡΤ (Κατεχάκη και Ρηγίλλγης) η απευθείας ανάθεση στην εταιρεία “Παπαχριστόπουλος Κων/νος και ΣΙΑ Ο.Ε., το ποσό των 62.580 ευρώ για διάστημα 4 μηνών (Αύγουστος 2013 μέχρι Δεκέμβριος 2013).
-Το πιο εξοργιστικό όμως είναι ότι ενώ το High Definition OB VAN μαζί με φορητές κάμερες (και παρελκόμενα) που είχε αποκτηθεί για υψηλής ευκρίνειας αθλητικές μεταδόσεις και την κάλυψη της Ελληνικής Ποεδρείας το 2014, το εν λόγω βαν βρίσκεται “παροπλισμένο” στις αποθήκες της Κατεχάκη. Την ίδια ώρα εγκρίθηκε για τη μίσθωση βαν από ιδιωτική εταιρεία το ποσό των 52.870,60 ευρώ, για την κάλυψη της μετάδοσης της Αφής της Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων για το διήμερο 28/29 Σεπτεμβρίου 2013.


greektv-com.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: