27.10.13

Από γκάφα σε γκάφα ο Τζιτζικώστας...

Τζιτζικώστας: Δεν υπονόησα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση



Την παραίτηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα ζητά το ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με την υπόθεση πρόσκλησης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και τις δηλώσεις του για το θέμα. Ως «γκάφα» χαρακτηρίζει τη...
νέα δήλωση Τζιτζικώστα η ΝΔ.
"Ο κ. Τζιτζικώστας στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη - στις οποίες παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - και νομίζοντας ότι εξυπναδίζει κατά του ΠΑΣΟΚ, υιοθέτησε την ναζιστική λογική της Χρυσής Αυγής και κατάφερε να προσβάλει τη Νέα Δημοκρατία γιατί φαίνεται ότι ξέχασε πώς βρέθηκε να είναι περιφερειάρχης και σε ποιό δήμο έχει την έδρα του", τονίζεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
"Ζητάμε την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας, στοιχεία και τα δύο απαράδεκτα για κάποιον που κατέχει θέση περιφερειάρχη", καταλήγει η ανακοίνωση.
ΝΔ: Γκάφα…
Ως «γκάφα» χαρακτηρίζει τη νέα δήλωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα περί της πρόσκλησης που απηύθυνε προς την Χρυσή Αυγή να συμμετάσχει στην παρακολούθηση της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και του ζητά διορθωτική δήλωση.
Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο, ο Σ. Κεδίκογλου τονίζει ότι «όταν κάποιος κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει. Ο Α.Τζιτζικώστας οφείλει άμεσα να προβεί σε διορθωτική δήλωση».
Νωρίτερα, μιλώντας στο Mega, ο Α.Τζιτζικώστας είπε ότι «πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης -μακριά από έμενα αυτό- θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση γιατί θα μπορούσε να πει ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος».
Ανασκευάζει ο Τζιτσικώστας
Σε καμιά περίπτωση δεν υπονόησε και δεν θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση, διευκρινίζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σχετικά με όσα είπε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Μέγκα.
Σε γραπτή δήλωση του ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρει: "Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της δήλωσής μου σε τηλεοπτική εκπομπή σήμερα το πρωί θέλω να διασαφηνίσω ότι: Όπως ξεκάθαρα δήλωσα και στην τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ήμουν προσκεκλημένος σήμερα το πρωί, δεν υπονόησα και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση. Καταδικάζω με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια διαστρέβλωσης της ξεκάθαρης τοποθέτησής μου. Το παράδειγμα που μεταχειρίστηκα ήθελε να καταδείξει ότι η μη τήρηση του νόμου και η θεσμική εκτροπή, μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με τεράστιες αρνητικές συνέπειες. θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στο θέμα της παρέλασης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τήρησε απόλυτα τον ισχύοντα νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β' 1488/6-10-2006), ο οποίος ορίζει ότι αποστέλλονται προσκλήσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».
ΣΥΡΙΖΑ
"Ατόπημα" χαρακτήρισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου την πρόσκληση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προς τη Χρυσή Αυγή για την αυριανή στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι στην παρέλαση θα είναι μαζί με τον λαό.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: